Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 26 септември 2024 г.

Шницели от пилешки гърди

Помните ли Бързите шницели от кайма
 ЕЕЕЕ... ДНЕС НАПРАВИХ С ПИЛЕШКИ ГЪРДИ И СЕ ПОЛУЧИХА СТРАХОТНИ. 

 Ето продуктите които сложих: 
1 бр.- пилешки гърди /нарязани на ситно/ 
2бр.- яйца 
1с.л.- кисело мляко 
1,1/2с.л.- брашно /да стане гъста каша/ 
2с.л.- галета
80гр.-кашкавал/може и без него/ 
зелен лук /нарязал на ситно, може и със стар лук- настърган/ 
червен пипер 
сол 
риган, 
суха универсална подправка от Лидъл, 
черен пипер 
магданоз 
вие може и по ваш избор да си сложите подправки
 
Приготвяне:
 Всички продукти без брашното разбърках хубаво. 
Започнах да добавям лъжичка по лъжичка брашно и разбърквам. 
Трябва да се получи гъста каша . 
Ако сместа е по-рядка, може да добавите още малко брашно. 
В тиган с олио слагам по една пълна с връх, супена лъжица от сместа и оформям на щницел. Пържих от двете страни до златисто.




 


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

сряда, 18 септември 2024 г.

Мариновани пиперки, моркови и патладжан


Продукти- вие решавате колко ще е количеството на зеленчука:
пиперки
моркови
патладжан


За марината 
 0,500мл.-оцет 
 100мл.- олио 
 2с.л.- сол 
 150гр.-.захар 
 Черен пипер, 
 дафинов лист 
 4 стръка -целина 
глава нарязан - чесън 

ВАЖНО!
Спазвайте стриктно пропорциите за маринатата, защото е много сполучлива. Ако имате повече зеленчуци и маринатата не стига или промени вкуса си, /от време на време опитвайте маринатата, защото зеленчуците взимат от нея вкусовите качества/ направете си нова.



 Пиперки колкото желаете, като количество, може зелени и червени да са. 
 Марината с подправките чер пипер, дафинов лист оставяме да заври. 
В марината която завря първо сложих морковите да врят около 7-8 мин. 
Трябва да са полу сварени, да не са меки.
Извадих с решетъчна лъжица.
Тогава към саламурата прибавих нарязаният патладжан и него варих да промени цвета си.
Пускам последно, пиперките за 2-3 мин. да променят цвета си. 
 Вадя ги, прибавих нарязан чесън, целина и хубаво обърках в тавичка всички бланширани зеленчуци. 
Насипах в буркани, като с лъжица хубаво тъпча  за да няма празни пространства. 
 
ВАЖНО!
НЕ СЕ СИПВА от маринатата в бурканите, защото е само с оцет и ще станат,  много кисели зеленчуците  ! 
 Стерилизирах 5 мин.
Много бърза и вкусна туршия...... 
 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

вторник, 17 септември 2024 г.

Пилешки дробчета с картофи и кромид на тиган


Продукти: 
Тарелка-пилешки дробчета 
6-7 средни- картофи нарязани на кубчета 
1бр.голяма глава - кромид лук нарязан на едро 
100мл.- олио 
4 скилидки- чесън 
сол на вкус 
две щипки червен пипер 
копър 
чер пипер 

 Приготвяне: 
Нарязаните картофи изпържих до готовност в олиото. Изкарах ги от тигана.
В същата мазнина сложих дробчетата и кромида.
Когато хубаво се запържиха и кромида омекна, прибавих червеният пипер, солта, черният пипер, върнах картофите с копъра и хубаво обърках.

Готвих около 5 мин. 
Сервирах поръсено с копър. 
 Голяма вкусотия стана и е ястие, което много бързо се готви. 
Горещо препоръчвам.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
</

събота, 14 септември 2024 г.

Смокини с моцарела и мед в ЕЪР ФРАЙЪР (или фурна)

 Продукти

смокини

малки моцарелки

мед


Разполових смокините на две.

В средата с пръста направих дупчица в която сложих моцарелките.

Отгоре със тънка струйка полях с мед.

Наредих смокините във силиконова формичка за Еър фрайър.

Пекох на 180 градуса 20мин.

Може да си ги изпечете и на обикновена фурна на 200 градуса докато се запекат хубаво отгоре. 

 Мнооого вкусно, много!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

неделя, 8 септември 2024 г.

Свински врат печен върху зеленчуци

Продукти: 
свински врат/количеството е по Ваш избор/ 
3бр.- големи глави кромид лук 
3бр.- моркови 
3бр.- картофи 
3бр.- чушки 
шепа - грах 
1бр.- голям домат 
50гр масло 
30мл.- олио 
150мл.- бира 
сол
чер пипер
магданоз
универсална суха подправка/лидълска/
 


 Приготвяне: 
Всички всички зеленчуци НА ЕДРО
Сложих ги в тавичката в която ще пека ястието. 
Поръсих със всички подправки и бирата и 50мл.- вода.
Нарязах св. врат на пържоли. 
Запечатах на тиган. 
Сложих котлетите, отгоре върху зеленчуците.
Полях със олиото, а маслото разделих на парчета за всяка пържола 
Завих с алуминиево фолио.
Пекох първо на силна фурна и като завря намалих на 170 градуса да се пече на слаб огън за около 1час .
Разкошотийка се получи, опитайте няма да съжалявате.



 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

четвъртък, 5 септември 2024 г.

ОГРЕТЕН СЪС СИРЕНЕ

Баба ми така го правеше,и аз се постарах, но не е същият, като нейният, за съжаление колкото и да се старая, няма как да постигна нейният вкус.☹️☹️☹️ 

  Продукти 
1кг.- картофи 
200гр.- сирене 
100мл.- олио 
сол на вкус 

  За заливка 
1ч.ч.- кисело мляко 
1ч.ч.- прясно мляко 
2бр.- яйца 

 Обелих картофите и ти нарязах както за готвене. 
Вие може да си ги нарежете на фигури по ваш избор. 
Сложих ги в тиган със олиота и ги изпържих. 
 В тавича сложих натрошеното сирене и готовите картофи и мазнината в която пържих картофите
Хубаво обърках всичко. 
Залях с продуктите за заливката, които предварително обърках и стръсках тавичката за да навлезе навсякъде, сместа. 
Сложих във фурната на 220 градуса и пекох до хубав загар, отгоре.



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 



 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
 При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк, към съответната публикация! 
 ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!

 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~