Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 30 септември 2023 г.

Мариновани камби с моркови и чесън 🍆 ╰☆

2кг. -камби
4бр- големи моркови

За марината 
0,500мл.-оцет 
100мл.- олио 
2с.л.- сол 
150гр.-.захар 
Черен пипер, 
дафинов лист 
4 стръка -целина
глава нарязан - чесън

Камбите може да са зелени и червени. 
Марината със подправките чер пипер,дафинов лист  сложих на котлона да заври.
Пускам първо нарязаните на шайби, моркови и варя  14-15 мин. да да се сварят но да не са преварени. Трябва да хрупкат.
Извадих ги и тогава слагах камбите за по минутка само да сменят цвета си.
Вадя ги и тях при морковите, прибавих нарязан чесън, целина и хубаво обърках.
Насипах  в буркани като хубаво тъпча за да стане плътно.
НЕ се сипва от маринатата.
Стерилизирах 5 мин. 


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

петък, 29 септември 2023 г.

Палачинкови сармички с булгур и гъби 🍴╰☆

Първо направих палачинките по ТАЗИ рецепта която ми е фаворит. 
 От както имам Магическият миксер на Таперуер ми е пръв помощник. 
Затова който има такъв уред споделям как аз го правя. 
 Магически миксер на Таперуер това е разковничето за бързите и лесни палачинки. 
 Ми то било песен да се правят с него.Лесно и за сипване в тигана. Аз вече имам и от големия миксер 750мл. и ако ви харесва си го набавете 

  ОТ ТУК В ТАЗИ ГРУПА
Ето ви малко информация за него. 
Най-големият магически миксер! 750мл. за 29 лв. Рядко се предлага и е много търсен. МАГИЧЕСКИЯТ МИКСЕР 750 мл. на ВИНТ е най - после при нас.  Капакът му е стабилно, сигурно затворен винаги , защото е НА ВИНТ!!!! За палачинки, заливки на мусака и лазаня, застройки на супи, фрапе, айрян, сокове ..или просто, за да съхраним мляко, сосове, доматено пюре ...дори и легнали и дори на вратата на хладилника . . 😍Страхотен!!!😍Любим!!😍Незаменим!!! 
В ГРУПАТА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ОЩЕ МНОГО УНИКАЛНИ ПРОДУКТИ ЗА ВАШЕТО СПЕСТЯВАНЕ НА ВРЕМЕ И ТРУД. 
 Ето я моята рецепта която използвам от години, за невероятни палачинки ,които се правят ,без да се маже всеки път тигана. 
 Нежни, тънки и много вкусни. 
 Продукти за магическият миксер 11-12бр. 
 2 - яйца 
 125 гр.- брашно 
 250мл. - прясно мляко (може да се замести наполовина с вода) 
 щипка- сол 
 1 с.л.- пудра захар 
 1 с.л.- олио 
 10 грама разтопено масло. 
 Най отдолу се слагат яйцата, после брашното, млякото и останалите продукти. 
 Тогава се разклаща 7-10 пъти и сте готови да печете в незалепващ тиган. 
 Но времето за направа няма да е същото, защото за 2мин. сте си направили сместа ,а и сипването е много лесно и бързо. 
 По същият начин може да си правите и пенкейк.
Ще се радвам, ако съм ви помогнала с тези публикации, да ви е лесно и бързо. 
 Аз съм възхитена от тези продукти и затова споделям с Вас. 
 В МОМЕНТА Е НА ПРОМОЦИЯ 


  Продукти за около 20-24бр. на тиган 
 250 гр.-брашно
0,5 литра -прясно мляко (може да се замести наполовина с вода) 
3 големи или 4 малки - яйца 
2 щипки- сол
1 с. л.- пудра захар 
1 с.л.- олио 
20 грама разтопено масло. 

 ПРИГОТВЯНЕ: 
Брашното се слага в дълбок съд. 
Прави се кладенче и в него се изсипват яйцата, разбити като за омлет (или едно по едно). 
Сипва се бавно половината мляко, бие се 2-3 минути, за да се получи гладка смес. 
Прибавя се солта, олиото, разтопеното масло, пудрата захар и ванилията. 
Изсипва се втората половина от млякото. 
Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пърженето. 
Ако искаме да направим много фини палачинки, предварително разбиваме белтъците на сняг. Палачинките могат да се направят и само с вода – тогава стават много леки, но не чак толкова вкусни. Ако са само с мляко, стават по-дебели и плътни. 
Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. 
Пекат се в тефлонов тиган или сач на слаб огън. 

 ЗАПОЧНАХ ДА ПРАВЯ ПЛЪНКАТА ОТ 
 250гр- гъби каквито имате 
3с.л.-булгур 
1бр.-кромид лук на ситно 
1бр.- морков настърган на ситно 
1бр.- настърган домат или к.л.-доматено пюре 
 1 малка чушка на ситно 
2 щипки червен пипер 
сол 
чер пипер 
универсална подправка 
олио 
масло за мазане 
кашкавал за поръсване 

 В олио запържих гъбите до готовност и тогава прибавих кромида, моркова чушките и хубаво ги запържих до готовност. 
Доматеното пюре, червеният пипер, солта и всички други подправки, прибавих и тях и накрая булгура и две чаши вода. 
Оставих така на слаб огън да къкри докато се свари хубаво булгура.
Ако иска още водичка за да се свари булгура добавете. 
Отстраних от огъня и оставих да отдъхне за малко. 
Тогава слагах от плънката в края на палачинката,завивам двата края и навивам на сармичка. Сармичките сложих в тавичка намазана с масло. 
Отгоре отново намазах с масло и поръсих със настърган кашкавал.
Запекох на горното ниво докато кашкавала, получи приятен, загар. 
Многооо вкусно, много!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

сряда, 27 септември 2023 г.

Шницели от контра филе ⁀⋱*

Продукти 
свинско контра филе 
яйца, 
брашно 
галета 
олио за пържене 

 Нарязах контра филето на тънки пържоли. 
Начуках ги на тънко и осолих. 
Потопих в брашно, после в яйце и накрая в галета, и пържих от двете страни на умерен огън, да не е силен. 
Ами това е супер бързо и вкусно. 
Поднесох с картофи на фурна с масло.

 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

вторник, 26 септември 2023 г.

Зеленчукова запеканка в Еър Фрайър 🍲╰☆

 Пише ви само какви зеленчуци съм сложила ,без количество, вие сами си преценете от кое колко да си сложите. Стана много вкусно, горещо препоръчвам.

Продукти

зеленчуци:

броколи

чушки сурови и печени

морков

грах

домат

още:

салам- какъвто имате

готварска сметана

масло

настърган кашкавал

яйце

сол ,магданоз


В силиконовата тавичка, наредих зеленчуците и салама, като осолявах по малко, като най отгоре наредих доматите на колелца.
Нарязах малки парчета масло отгоре и полях със сметаната.

Сложих да пека зеленчуците на 180 градуса за 20 мин.

Тогава извадих, обърках и чукнах едно яйце в средата, а около него поръсих с настърган кашкавал.

Запекох на 180 градуса за 5 мин.

Много много вкусно ястие!!!


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

събота, 23 септември 2023 г.

Печене на пипер в Еър Фрайер ╰*

 

Изтърбуших пипера и наредих във кошничката на Ер Фрайера.

Така пекох, като ги обърнах на петата минута ... на 180 градуса за 10 мин.

Белят се невероятно лесно.


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

петък, 22 септември 2023 г.

Сироп от дренки 🍹╰☆

 Измих дренките и в тенджера изсипах до половината да е с плод. 

Няма значение колко е голяма тенджерата ,плода трябва да е до средата.

Налях вода до горе и сложих на котлона да заври.

Когато завря оставих на среден огън да ври 20 мин. да се разпукат и сварят дренките.

Махнах от котлона и захлупих тенджерата с капака и оставих така една нощ да се накиснат хубави и да пуснат сока си.

На следващият ден прецедих сока от плода.

Към сока прибавих ,захар 1 към 1/5 мерих с купа. една купа сок половин захар.

Така завря сока, като от време на време разбърквах.

Вря около 5 мин. да се стопи хубаво захарта.

Докато ври сиропа, сипвах внимателно в шишета и веднага завивам капачката.

Когато го разсипах цялото количество, завих шишетата с одеяло и така стоя до следващият ден.

При консумация се разрежда с  изворна  или газирана вода.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

сряда, 20 септември 2023 г.

Сирене по шопски в Еър Фрайър 🍲╰☆

Продукти:
400гр.- сирене 
3бр. домати 
масло, 
 чубрица 
 3бр.- яйца 
кашкавал за настъргване отгоре

Така направих:
 В алуминиева еднократна тавичка /която се събира в кошницата на Фрайъра/, най отдолу наредих, колелца домати. 
Отгоре сиренето ,отново домати и така докато има място във тавичката. 
Върху доматите сложих малко масло. 
Включих на 180- градуса за 20 мин. 
Извадих, чукнах яйцата и отново сложих във фрайъра да се запече за 5 мин. 
Като извадих наредих парчета кашкавал, отново сложих за 1-2 мин. да се размекне. 
Много вкусно стана.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~