Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 26 юли 2017 г.
Вишновка
1 кг -добре узрели вишни
500гр- захар
500 мл- водка /може и ракия 45-46 градуса ,но не е същото както с водка/
Вишните трябва да са добре узрели за да може да се чисти добре костилката.
Хубаво измих.
Извадих костилките /вадят се много бързо като се стисне вишната с пръсти/
Сложих ги в 2л. буркан.
Посипах със захарта и залях с водката.
Разбърках добре.
Оставих да престояват 30 дни, като от време на време ги разклащах.
Аз винаги държа на остъклена тераса на сянка НЕ на слънце.
Получената вишновка прецедих през марля и разсипах в стъклени бутилки.
ЕЛИКСИР!
Вишните съхраних в бурканче и използвах за сладкиши.
******************************
Направих и вишни с малини и той стана чудесен.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
четвъртък, 20 юли 2017 г.
Ванилови мъфини с парченца шоколад
Винаги съм харесвала и предпочиталаQ продуктите на Dr.Oetker.
Уникални са и винаги всичко се получава от тях.
В кутийката са пакетчето за тестяната смес,парчетата шоколад и книжните подложки за мъфините 12 на брой.
НАМЕРЕТЕ ГО ПО ГОЛЕМИТЕ СУПЕРМАРКЕТИ и ще се убедите колко са хубави.
Следвах рецептата от опаковката и се получиха тези мъфини бижута.
Благодаря на Dr.Oetker за прекрасните продукти които ни предлага.
понеделник, 10 юли 2017 г.
Традиционно сирене по Бански
ПРОДУКТИ
Трябват ни 600 грама овче сирене,
три червени домата,
100 грама краве масло,
пет яйца,
250 грама газирана вода,
червен пипер,
една люта чушка,
сол на вкус, но ако ви е безсолно сиренето.
ТАКА СЕ ПРАВИ
Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене. Върху сиренето се нареждат нарязаните на кръгчета домати и се поставя маслото.
След това захлупваме с капак и оставяме във фурната да се задушат гювечетата. Обикновено са им достатъчни около десетина минутки.
После разбиваме яйцата и ги изсипваме върху сиренето в гювечетата, но заедно с газираната вода. Отново си ги захлупваме и ги държим във фурната, докато не видим, че на повърхността си са порозовели.
Преди да ги извадим, ги поръсваме с червения пипер. А после вече са готови и можем да ги сервираме на трапезата. Трябва непременно да са още горещи и дори врели, като ги сервирате.
Това сирене по бански е една от най-елементарните и простички рецепти. На всичкото отгоре е и страшно евтина, но пък става обяд или вечеря за чудо и приказ.
Източника е
четвъртък, 6 юли 2017 г.
СОДЕНА ПИТКА
Със съгласието на авторката на рецептата и снимките НУШКА ЦАЧЕВА , ще ви представя тази невероятна содена пита.
Толкова ми хареса ,че я гледах много време и цъках от възхищение.
Обожавам тези содени пити ,но при мен не се получават такива като нейната.
Благодаря Нуше за това ,че ми разреши да я публикувам в блога си!
Продукти
1 кофичка кисело мляко от 400 гр
1 ч л сода за хляб,1 ч л бакпулвер пресята заедно със 3 ч ч брашно и ако е нужно се добавя още брашно
1 с л сол
1 с л оцет
1ч л захар
3 с л олио
Приготвяне
Замесвам тестото и оформям на топка ,отпуща се малко да си почине и във намаслена тава разстилам тестото.
Надупчвам със вилица и оставям за половин час да отпочине .
Намазвам с яйцето и изпичам на 180 градуса за 45 минути .
Като се изпече ,като е вече готова настъргвам кашкавал ,запичам за кратко .
Изваждам и напръсквам със студена вода и завивам със кърпа.
Абонамент за:
Публикации (Atom)