Ами не случайно е наречено лудо тесто, направо полудя в тавичката.
продукти за 1 хляб 1/2 доза
2бр.-яйца
1/2 мая- жива или 1 сухи от 7 гр.
200гр- кисело мляко
100гр.-прясно мляко
3 с.л.- олио
1/2 равна ч.л.- бакпулвер
1 ч.л.-сол
2 с.л.-захар /ако не искате да ви е леко сладко сложете 1с.л./
около +,- 800гр. до 1кг- брашно за меко тесто
Приготвяне
Затоплих прясното мляко и разтворих в него маята ,ако е суха няма нужда, а направо в кладенчето всичко се изсипва.
В млякото изсипах бакпулвера да шупне и него изсипах в кладенчето.
Изсипах и останалите продукти в кладенчето и омесих средно меко тесто.
Тестото ако искате да го правите веднага, оформяте и оставяте да втаса.
Ако искате да го съхранявате във хладилника ,намажете една голяма найлонова торбичка с олио и сложете тестото вътре и завържете торбичката така ,че да остане празно място в нея, за да има място когато втаса тестото в хладилника, да не се спука торбата.
Аз омесих и НАПРАВО ОФОРМИХ.
Оформянето е много просто, направих топка и я сложих в дълбока керамична купа и обилно набрашних отгоре.
Покрих с кърпа и оставих да втаса /да удвои обема си/във фурната на 50 градуса.
Пекох на 180 градуса до готовност.
Уникално тесто за всичко да ви е сладко!
ДЪЛГО ЛУДО ХЛЕБЧЕ
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~