4бр- яйца
1 глава- лук
3 бр.- чушки севрия
по желание 1бр нарязана люта чушка
4 броя- настъргани домати
джоджен едро нарязан
магданоз едро нарязан
зехтин
1с.л.- масло
сол
щипка захар в доматите
Така направих:
В тигана с маслото и зехтина, добавих нарязаният лук и го задуших до омекване.
Добавих нарязаните чушки и като се запържиха добавих и настърганите домати.
Задуших зеленчуците.
Поръсих с джоджен и магданоз и на бавен огън готвих до изпаряване на течността, като от време на време разбърквах.
Прибавих яйцата, като много леко ги разбърках( яйцата не трябва да се бъркат, а само да се пукнат жълтъците и леко да се разстелят).
Сложих капака на тигана и готвих на бавен огън около 5 мин.
Това е, простичко и безумно вкусно турско ястие.
Нашият миш маш е със сирене, но ако искате да прибавите сирене вече няма да е Менемен.
Да ви е сладко, както и на нас!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~