Ето и моят усукан тутманик по рецептата на В моята кухня
Благодаря!
Рецептата направо натюр ви я предлагам за да не се изопачават .
Това на снимките е двойна доза в тавата от фурната!
продукти
200 мл.-прясно мляко,
2 -яйца,
2 с.л.-кисело мляко,
2 с.л.-олио,
1 с.л.-захар,
1 ч.л.-сол,
7 гр. -суха мая,или 1/2 кубче жива
брашно 500 гр.
за поръсване -сирене
намазване на пластовете -масло
1 яйце за намазване отгоре
Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделям на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и поръсвам със сирене.
Поставям една върху друга.
Разрязвам ленти,
усуквам и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене.
Втасва до удвояване на обема.
Намазвам с разбито яйце.
Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Моят напълни фурната едвам го изпекох :)))
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Harika ellerine sağlık güneşli bir gün diliyorum :)
ОтговорИзтриванеteşekkür :)
ИзтриванеТутманика изглежда много апетитно, но искам да попитам колко масло за поръсване и колко сирене са нужни.
ОтговорИзтриванеТова не е от значение колко ще е сиренето и мазнината за това и не съм писала ,..зависи от вкуса ви ,ако обичате по мазничко сложете повече масло.Сиренето също на вкус.
ИзтриванеСтана невероятно вкусен,Благгодаря за рецептата.
Изтриванеvelikolepen
ОтговорИзтриванеТъкмо щях да попитам как успяхте да го опазите да не излезе от тази тава. Ще пробвам рецептата съвсем скоро! :) Благодаря за споделянето!
ОтговорИзтриванеГолям зор беше :))))
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеДали ще се получи с вода вместо прясно мляко?
ОтговорИзтриванеДа със сигурност ще се получи!
ИзтриванеПравя го вече за 3-ти път ... прекрасен е! Благодаря за рецептата! :)
ОтговорИзтриванеРадвам се че ви е харесал!
ИзтриванеПървоначално сухата мая се смесва с прясното мляко и захарта.. Или всичко си се смесва заедно.. Досега не съм правила нищо със суха мая и затова питам..
ОтговорИзтриванеВинаги сухата мая я слагам във брашното.
Изтриванетоку що го направих,страхотен е
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,за доверието и се радвам ,че ви е харесал!
Изтриване4 те листа един върху друг или 2 пж 2
ОтговорИзтриванеТо си е написано и снимка даже има .....Разделям на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и поръсвам със сирене.
ИзтриванеПоставям една върху друга.
Днес ще го правя за втори път. Страхотен тутманик, благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного се радвам ,че ви е харесала и благодаря за доверието!
ИзтриванеМоже ли да се използва мая на кубчета?И какво количество?Благодаря.
ОтговорИзтриванеДа разбира се, 1/2 кубче за тази рецепта.
ИзтриванеПравя го вече за пети път разкошен става.Благодаря Ви за рецептата!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за доверието.В къщи и питите по тази рецепта вече правя ,защото наистина е много сполучлива.
ИзтриванеМного ми харесва!Правила съм го десетки пъти.Става разкошен всеки път!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за доверието.В къщи и питите по тази рецепта вече правя ,защото наистина е много сполучлива.
Изтриване