Като видя такава рецепта и не мога да се сдържа да не я направя.
Толкова да харесвам такива неща че тутакси се запретнах и я приготвих с малки изменения. Рецептата я видях от
блога на Елза Стоянова
Сърдечни благодарности за доставеното ни удоволствие да хапнем тази вкусотия!
Може да видите в нейния
блог нейната рецепта ,защото аз сложих допълнително продукти.
Ето моите продукти
1 питка 500гр.-готова от магазина ,може и домашно печена
300гр. - салам нарязан на кубчета
3- чушки нарязани на ситно
1- морков нарязан на ситно
2- глави червен лук на ситно (аз сложих бял лук)
1- домат нарязан на ситно
бройката на яйцата по избор, аз сложих 4бр.
колелца пушено сирене
100гр.- кашкавал настърган
100гр - сирене
3-4 с.л.- олио
масло за намазване на тавата
подправки по избор аз сложих :
магданоз,
чер пипер,
сол
ПРИГОТВЯНЕ
Отрязах капачето на питката и издълбах меката част.
В олиото изпържих нарязания лук,чушки и морков.
Добавих нарязаният домат и салам.
Пържих до готовност.
Изсипах готовата смес в питката,нарязах на колелца пушеното сирене (може и топено да е).
Чукнах отгоре яйцата.
Намазах тавата с масло и сложих пълната питка.
В загряна фурна на 180 -200 градуса и пекох около 15 мин. или докато се изпекат яйцата (ако искате да са рохки по малко печете).
Настъргах кашкавал и натроших сирене.
Разпределих половината кашкавал върху питката, наръсих сиренето и покрих с останалият кашкавал.
Пекох на горна решетка ,докато се зачерви .
Безумно вкусно ,докато поднесох и ги нямаше порциите ,даже не им стигна.
Ще направя пак тази вкусотия често ще присъства на трапезата ни със сигурност!
Благодаря на Елза Стоянова за това че сподели рецептата!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във
Facebook
Също така и в
Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~