Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
вторник, 14 декември 2010 г.
ЗАПЕЧЕН ПЪЛНЕН ЛУК
Представям рецепта за едно изключително вкусно зеленчуково блюдо с лук, картофи, моркови и горчица
Необходими продукти за 4 порции:
4 големи глави лук, срязан на четвъртини, без да се засяга коренът
/ пробвах със обелен и не обелен кромид стана еднакво на вкус/
2 с.л -зехтин /аз сложих върху всяка глава лук по една лъжица/
2 големи- картофа, настъргани
2 големи- моркова, настъргани
3 с.л.- едрозърнеста горчица /аз сложих една лъжица обикновена горчица/
25 гр.- краве масло
75 гр.- обикновен кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200°С .
Поставете главите лук в тава за печене, намажете ги със зехтина, поръсете със сол и черен пипер и ги изпечете , докато омекнат и добият златист цвят.
Междувременно смесете картофите, морковите и горчицата и подправете със сол и черен пипер.
Разпределете сместа в четирите глави лук и поставете отгоре по една малка бучка краве масло.
Върнете лука във фурната и печете още 15 мин, докато картофите и морковите омекнат.
Поръсете с кашкавала и оставете ястието във фурната още 5 мин, докато се получи златиста коричка.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар