Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 11 ноември 2017 г.
Пита за едни прекрасни дами
Тази пита направих с много любов за едни прекрасни дами ,от банка ОББ пл.Съединение.
Дано да ви е харесала, прекрасни момичета !
продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около 1,200кг.
за поръсване -сирене
намазване на пластовете - мас и масло 250мл.
За намазване отгоре -1 жълтък в който сложих няколко капки прясно мляко + няколко капки олио и щипка захар
семена
Приготвяне
Замесвам тестото от продуктите , оставям 15 минути да се отпусне.
Разделих на 2 големи и 1 по малка топка.
Двете големите, разточих на правоъгълник /да не е много дебело разточено/
Намазах обилно с разтопените мас и масло.
Наръсих сирене и навих на руло.
Нарязах на парчета дебелината вие определяте /аз около един пръст широки/.
Подредих на два реда в тава /която е подмазана обилно с мазнината/, като се засрещат едно с друго.
Малката топка отново разточих на правоъгълник,намазах обилно и поръсих сирене.
Нарязах единият край на ресни до средата.
Навих на руло .
Навих на охлюв и сложих в средата.
Розичките са от краищата на рулата.
Оставих покрита тавата във фурната на 50 градуса да втаса.
Когато удвои обема си намазах с жълтък в който сложих няколко капки прясно мляко + няколко капки олио и щипка захар
Поръсих със семена.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесна питка! Убедена съм, че е много вкусна. Красота!
ОтговорИзтриванеБлагодаря мила Аурелия,наистина беше страхотна!
ИзтриванеPREKRASNA E I SHE Q IZPROBVAM I AZ
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЗдравейте,отдавна преглеждам блога ви и ми е правило впчечатление че питките ви изглеждат супер а и рецептите звучат..истински.Не всичси са такива споделям опит.Днес имам именяк а и свекъра има имен ден.Направих питката..страхотна е.И на вкус а и оформянето е идейно.Рецептата е супер
ОтговорИзтриванеРадвам се ,че ви е харесала и благодаря за доверието!
ИзтриванеУникално!!! С малък въпрос, понеже съм прохождаща в кулинарията... 180 градуса или повече?
ОтговорИзтриванеНа 180 се печат питите,за да може и вътре хубаво да се изпече. Успех!
Изтриване