Последователи

понеделник, 2 юли 2012 г.

ДОМАШНА МАЙОНЕЗА „ПРОВАНСАЛ”


ДОМАШНА МАЙОНЕЗА „ПРОВАНСАЛ”



Рецептата е от Опитайте Вкусно е! на Лабрекс ,една много уважавана кулинарка от мен.
 Не знам за кой пореден път я правя защото не мога да им смогна на дечурлята.:)
 Мажат филии отгоре домат и нямат наяждане.:)))


Пиша ви оригиналната рецепта от нея защото е толкова точна ,че няма какво да и се променя.
Нужен е пасатор и чашката му.
 И следните продукти: 
 1 цяло яйце ,аз понякога слагам и 2бр. и става много гъста
 0,5 ч.л. сол
 0,5 ч.л. захар
 0,5 ч.л. горчица
 2 с.л. оцет 6%
 1 с.л. студена вода
 400 мл олио

Приготвяне
 Всички продукти се поставят в чашата на пасатора в дадената последователност.
 Пасатора се спуска на дъното, включва се и се вдига МНОГО ,АМА МНОГО БАВНО НАГОРЕ да се усвоява олиото, иначе ще ви се пресече.
Буквално за секунди (30-40 по рецепта, според мен за по-кратко), става гъста маса.
 За нула време се получава около 400 гр майонеза, при това много вкусна.
Ако я пресечете поради бързото вдигане нагоре на пасатора и стане рядка ,прибавете прясно мляко и пак МНОГО БАВНО ИЗДЪРПВАНЕ  на пасатора и ще се сгъсти.



Наистина много ,много вкусна и със сигурност вече майонеза няма да купувам.
 Благодаря Лабрекс за чудната рецепта.



31 коментара:

  1. Зиче, тази майонеза съблазни много хора, включително и мен. Скоро трябва да я приготвя. Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче,прекрасно цветенце...а майонезата съм я запланувала за днес,след като вчера я видях при Мимчето.Ще я опитаме и ние,че от толкова хвалене със сигурност е вкусна и ми се хапва намазана филийка -и аз като твойте дечурлиги....
    Хубава вечер, миличка-целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, ама тя великолепна става и за две минути е готово няма по бързо нещо което да става за минутки.

    ОтговорИзтриване
  4. Зиче, ама това цвете така красиво е разцъфнало в чинийката, че и най-злоядото дете не би го отказала :) Страхотна идея! А майонезата звучи много интересно! Аз обаче нямам специална купа към моя пасатор! Може ли в обикновена купа? Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Живе, аз вече не знам колко олио изразходвах с тази майонеза ама става много и по вкусна от купешката.
    Пък и знаеш какво си сложила не отровите дето слагат във всичко.
    Хубава вечер и на тебе миличка -целувам те!

    ОтговорИзтриване
  6. Красиво и вкусно цвете ,Зиче ...благодаря за идеята ....:) сърца разни съм правила ,ама виж за цвете не се бях сещала :) !
    Майонезата е чудна ,ама пусти калории , иначе много я обичам :) ! Целувки ,мила и хубава седмица !

    ОтговорИзтриване
  7. супер е майонезата :))
    това цветенце и аз го правих,но не цъфна правилно :)) и направо се изяде без да се снима :))
    твоето е станало страхотно
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  8. Цветокът е трепач! Много идейно и красиво. Децата много ще се радват :)

    Усмихната вечер :)

    ОтговорИзтриване
  9. Габи, и моите внуци им се радваха на кренвиршите когато за закуска ги направих.
    Купата за биене на майонезата трябва да е по тясна .Иначе аз първият път го направих в обикновена пластмасова и пак стана но трябва да поеме всичкото олио.В по тясна става за минута.

    ОтговорИзтриване
  10. Ванче ми то дето е олио само ама аз се прежалих не и устоях.:))
    Направи на Роби и той клечо като моя дедко, те имат нужда от калории.:))

    ОтговорИзтриване
  11. Мимка аз малко го припекох и цъфна от едната страна.
    Но нарежи го от половината не повече иначе не става.

    ОтговорИзтриване
  12. Инче ,и аз зарадвах внуците ,твой ред е.:)))

    ОтговорИзтриване
  13. Планувам и аз тази майонезка, чудна е станала, а цветето е супер!

    ОтговорИзтриване
  14. Много ме впечатли кренвиршът :)
    Много добра комбинация с майонезката.

    ОтговорИзтриване
  15. Ех тази маминка Зиче, големи вкусотии прави на дечицата, че и красиви!Цветенцето е гениална идея, и най-злоядото детенце ще прояде.А това с майонезата е по добрия вариант като ти потрябва,вместо да купуваш,и аз съм я правила,става от раз.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  16. Здравче, Здравчеее, нчмаш равна на себе си!
    Големи вкусотийки и красоти си спретнала пак!
    Ще се пробва то се знае!
    Целувам те и те прегръщам мила моя!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  17. Траянче, прави майонезата и ще видиш ,че е по хубава от готовата.

    ОтговорИзтриване
  18. Ели старая се на дечковци да им е поднесено красиво.

    ОтговорИзтриване
  19. Гоголинче ,бабинка съм ама си са моите деца и им угаждам много.:)

    ОтговорИзтриване
  20. Катенце, ами бързо,лесно ,красиво и вкусно:)
    Дечицата се радваха много.
    И от мен целувки имаш!

    ОтговорИзтриване
  21. Все положителни отзиви има за тази майонеза, та е крайно време да я приготвя и аз!:) Зиче, цветенцето ти е много красиво и вкусно!:) Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  22. Е тая бърза майонеза няма как да не се пробва!
    Много красиво цвете,zi4e!

    ОтговорИзтриване
  23. Много благодаря, особено за коментара как да поправим грешката, ако не се сгъсти / пресече. Вчера разбивах една майонеза може би 2 часа (чудно как не ми изгоря миксера), така и не се сгъсти, накрая я сложих течна в руската салата. Затова реших да потърся съвети от типа на "какво да правим, когато сгафим"..., радвам се, че попаднах на този блог.
    Ще изпробвам рецептата, харесва ми, че е само с едно яйце. Още веднъж благодаря и за много години!
    Pour Féliciter 2013!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ferda Lapsus Penkiler и АЗ БЛАГОДАРЯ ЗА ДОВЕРИЕТО И СЕ НАДЯВАМ ,ЧЕ ВСИЧКО ВЕЧЕ Е НАРЕД С МАЙОНЕЗИТЕ :)

      Изтриване
  24. Здравейте!Не разбирам защо не можа да ми се сгъсти,а всичко бе точно по рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила, как така не може да ти се сгъсти?
      Пасатора се спуска на дъното, включва се и се вдига МНОГО ,АМА МНОГО БАВНО НАГОРЕ да се усвоява олиото, иначе ще ви се пресече.
      Това изпълни ли го правилно?
      МОЖЕ ДА ПОПРАВИТЕ ТАКА

      Ако я пресечете поради бързото вдигане нагоре на пасатора и стане рядка ,прибавете прясно мляко и пак МНОГО БАВНО ИЗДЪРПВАНЕ на пасатора и ще се сгъсти.

      Изтриване
  25. Здравейте! Искам да споделя, че след многократно опитване да направя майонеза с 400 мл.олио и никакъв ефект, най-накрая реших да намалявам постепенно количеството на олиото и с 200 мл. става перфектна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лиляна,и аз съм правила неколкократно майонезата по същата рецепта и ми се е получавала ето линк http://kitchen-miriams28.blogspot.com/2012/06/blog-post_30.html

      Изтриване
    2. Лиляна Да става и с 200 мл. олио разбира се но количеството на майонезата е вече НЕ 400гр, а 200гр.
      Не знам как така с 200 мл. Ви се получава, а с 400 мл.НЕ??? Няма логика!

      Изтриване
  26. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. yulmana Кога съм трила постове???
      Правете си вашата майонеза тогава аз не съм ви сложила нож на врата за да правите тази ,нали? Аз я правя от години и само един провал имам докато намерих причината поради която се пресича. С главни букви пиша в рецептата това което е много важно за да стане рецептата. Не виждам,защо трябва да се заяждате в моя блог ??? Или искате да избиете някой комплекс ъъъ??? Защото ми казвате кое е правилно и кое не, в моя блог..пишете си във вашият блог кое как и какво ..тук аз решавам кое как да публикувам!!!! Колкото до това ,че крия съставки, ами аз съм показала източника на рецептата и може да сравните ,ако ви позволяват уменията!!!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...