![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4GpFrJRP0aXLQlvlm3rGWMeVNIEye68Y2XtXPTLF1FgzQYDQUJNwf6l5VO4on6HsQW_mOYJDvL70gMOhQv8FoLJi9IMqm0LCyMXrUraCkuQpRGCn_tXOAnEz-JCOBC7p01x5iQTPIzcw/s640/IMG_20181113_122647.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6AvltwLl0id17GMdhNlj-158Z4rp_R7Y1W9hxaJyRSJEk1e4yIJX393PHvTNn8Tf6bCLgIdYjM2FIl_e0kQuQ80IL5DkoO1jJbp7CnmXxxO8ILwV7AqwKNHjhh53wY8EakS8ViaStc24/s640/IMG_20181113_122623.jpg)
Много ми харесаха на вид и реших да ги направя и да ви каша ,че и вкуса им е неустоим!
Източника е 2bechef - готвя с удоволствие за любими хора
Безкрайно благодаря за бързите и хубави сладки!
Ето и рецептата:
Яйца - 2 бр.
Масло - 100 гр.
Захар - 100 гр.
Брашно - 350 гр.
Бакпулвер - 1 бр.
Кората
на 1 лимон сока - около 40 мл
Пудра захар за овалване
Хубаво обърках мекото масло със захарта.
След това добавям едно по едно яйцата и отново разбърквам.
Добавих лимоновата кора и сок - около 40 мл.
Накрая, малко по малко добавих брашното в което е объркан, бакпулвера.
Омесих меко тесто.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcx_ajjAVdb9XhuhLAEYvmf2disz6VuvwbkNwsVZWRq7R58L2U8uvncjCD36ltx928Kvdu6jIQEwUZouu_HpU8_PAvc1JIm-w63yMFlQTFXVKprbLzSq6oXNBKTdvoRXjFimAO9GoewzU/s400/IMG_20181113_102908.jpg)
Сложих го в купа, покривам със стреч фолио и оставих да престои в хладилника за около час./Моето стоя цяла нощ/
От вече охладеното тесто оформих малки топчета,колкото малък орех.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjppNmegAY7_2qXOKBRGdVq-lXWdWjsiXvk3bLkGA1hISBqJty-DFI2m0Nf6d5ZGf2ExY0_nAwnvL-Xj1y9NAzFWVyj51IMTw8Xppu_gLF5VkMV41lR6qjd44WRXwAwtiyxETEbVhfqwSE/s320/IMG_20181113_113417.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiz3OkKYhWxXX5exf4p7MZpQ3xrv9ElSxzo-ft1jiRt9MJXyEDkjw1npj9VUSoOeRT8UXfUOXsxFM-CbePWYB7Ae5yVIQl9rLFyWHPgAt36QxskGaP3ZsADdJR0ngBq-wOX4KQIrRN1XHA/s320/IMG_20181113_115430.jpg)
Овалях в пудра захар и наредих в тавата от фурната, покрита с хартия за печене.
Пека сладките в предварително загряна фурна на 180° 15-20 мин.до готовност.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivxPzLxo0g_OV2pmCh4iQ7f_Vw_74XvWvUBWIfQ-hPQJkNYL106OvrosvR1GDpoUW3Xcw2vLJdoGtJKTWf9L-vr8m_ko3ZukpwMUUP-t-a6yqQuCmmsOVNo_0DprzDoXhrF7X3uhBH2Ck/s640/IMG_20181113_122701.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjL8uEEJ2Qi6znvW7L-MQ_s8_LwoV9lw9WPIuJZWFXtLqZvHr39fRMJzLpZD_kDRcCOgnxe8dfcEaJi3wm8eluBS_PHelLkiluNRH5_c7juof7iIa36Rc9rYvmHp7RdCB_vk8jIOC38USk/s640/IMG_20181113_122754.jpg)
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар