100 мл.- топла вода
150 мл- прясно мляко
1 с.л.- захар
1/2 ч.л.- сол
1бр.- суха мая 7гр.
2 - яйца
200 гр. - брашно
масло за намазване на катмите
Маята, солта, захарта се объркват в брашното.
Всичко се разбърква в купа и се оставя да втаса.
С лъжица се изсипва в не залепващ тиган, леко подмазан с олио.
Пекат се от двете страни.
Като се извадят се мажат с масло.
Рецептата е на Emi Marinova
Необходими продукти, голяма доза:
200 мл топла вода
1 с.л. захар
30 г жива мая
3 яйца
300 мл прясно мляко
100 мл вода
За активиране на маята
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
450 г брашно
масло за намазване на катмите
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар