Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 13 февруари 2019 г.
Пухкав и бърз, тутманик
продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 пълни с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около килограм
за поръсване -сирене
намазване на пластовете - мас и масло 250мл./или масло и олио на половина/
1 цяло яйце за намазване отгоре
Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Веднага оформям направо във тавата.
Разделям на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопени мас и масло и поръсвам със сиренето.
Поставям една върху друга 4бр .
Когато сложих всичките 4 слоя навих на руло и усуках леко.
Тогава го навих на охлюв и сложих в тавата /25см. или 30см диаметър/ и отдолу покрита с хартия за печене и намазана обилно със масло.
Втасва във фурната завито с кърпа на 50 градуса докато удвои обема си.
Намазвам с разбито яйце и поръсвам със семена.
Пека на 180 градуса и накрая пускам на вентилатор за 10 мин. да се запече коричката хубаво, до готовност.
Тука ще ви покажа,снимки, от няколко тутманика, които правих напоследък.
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесен тутманик Здравче,
ОтговорИзтриванестрахотно изглежда.Много хубава рецепта.
Поздрави !