


ПРОДУКТИ
4бр. големи сладки червени чушки
300 гр. кафява захар (аз използвах бяла )
120 мл оцет (винен, /всякакъв/ какъвто харесвате)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч. л. смлян чер пипер
1 дафинов лист
ПРИГОТВЯНЕ
Изчистих чушките от семената и вътрешните ципи.
Нарязах на ивички, широки около 1 см и ивичките на кубчета .
Сложих в тенджерка.
Добавих солта, оцета, дафиновия лист и захарта.
Сложих на силен огън,.... след като сместа завря, намалих огъня,бърках от време на време.

Варих 30 мин.
Свалих от огъня,
извадих дафиновия лист,
добавих черния пипер и разбърках.
Още топъл сипах в бурканчета 2бр. и така се запечатат.
Много подходящо за печени меса и сирена.
Също така вместо чер пипер може да сложите люта чушка да стане пикантен мармалада ,но чушката НЕ трябва да е силно лютива.
Аз предпочетох,черният пипер.




~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар