Продукти:
3-яйца
1 1/2ч.ч.-захар
1 ч.ч. -разтопена мас
1/2 кофичка 200гр - кис. мляко в него 1/2 ч.л.- сода бикарбонат да шупне
2-3 -ванилия ,настъргана кора на лимон,
в брашното 1пак -амонячна сода
брашно- да стане много по гъсто от кексово тесто, почти преди месене да е на гъстота ,трудно да се бъркат с лъжица.
Приготовление:
Всичко се слага по реда на написаното по горе и се забърква с лъжица много гъста смес .
С малка лъжичка се взима от сместа и с пръст се избутва от нея и се слагат в тава намазана с олио или хартия за печене .
Слагат се на голямо разстояние, защото се разливат и стават като бишкоти.То и вкуса им е такъв:)
Ръсят се с кристална захар .
Пекат се на 190-200 градуса в предварително загряна фурна.
НАГЛЕЖДАЙТЕ ГИ ПО ЧЕСТО ЗАЩОТО БЪРЗО СЕ ИЗПИЧАТ!
Махате от хартията като изстинат.
Понякога се слепват когато не е спазено разстоянието, тогава може да ги нарежете . ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Зиче, хиляди благодарности за твоите толкова вкусни и бързи курабии.
ОтговорИзтриванеПоздрави от Германия, на Дуня дъщеря й.