Последователи

петък, 16 февруари 2018 г.

ЯЙЧЕНИК НА ТИГАН



ПРОДУКТИ
От тази доза излизат два яйченика .
1 кофичка -кисело мляко
3 -яйца
1 пълна ч.л.-сода бикарбонат
сол на вкус
брашно 1и1/2 - 2 ч.ч.-брашно според гъстотата на млякото
1,1/2 пакет от 125гр.- масло може и повече

ПРИГОТВЯНЕ
Във млякото гасим содата.
Чукаме яйцата,бъркаме.
Прибавяме по малко брашното и солта.
Тестото трябва да стане гъстичко така ,че като дигнеш бъркалката да се стича и да се образуват фигури.


Тигана обилно се маже с масло, дебел слой и малко олио.


Сложих на котлона да се сгорещи хубаво.
Сипва се половината смес и се разпределя с лъжица навсякъде в тигана.


Пече се на средна топлина /моят котлон е на 9 степени ,аз пекох на 5/докато се изпече от едната страна.
Проверява се с ножа като се надигне крайчето на тестото.
Печем докато стане на дупки тестото.


Приготвяме си друг тиган /може и да е по голям/ който също е намазан, обилно с масло.
Захлупваме го отгоре.


Обръщаме в другият намаслен тиган и слагаме да се пече отново и от другата страна.
Отгоре слагаме парче масло.


Готов е яйченика когато хубаво се е припекъл.
Намазваме малко с масло докато е топло ако има нужда.
Коричката трябва да е напоена с масалце.
ДА ВИ Е СЛАДКО!







1 коментар:

  1. Зиче, много вкусно предложение. Спомням си, че преди доста години в района на Девин опитах нещо подобно, но в спомените ми беше с повече яйца.
    Задължително ще го направя.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...