![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBnbh4QYeKJ3l5DpJR0DwJ5fulE6Q4Vf8QG92UejEZaveosR09p7N3xIIokcnLnnHVbKfT1jD-EZyjwr_BIi9ez9273-gqLu_5gkw-s0-MdK0CuAiRViGKkbgriw8bYbtO0ZRJZUsjmjsI/s640/IMG_20160321_155837.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhF7TqAp4GPdy50RcocrCRMqlFj_HEjD1gENmH20B2dVRk0v70pbVhXWHvJgQd_SKKpQcCcF0EQj8UzLNQf3KCHLaAjGnek1DW4pa35nCPIx0njFdS228-IlNpcKMo26ci9hx8ojzPrIwKa/s640/IMG_20160321_155641.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_eSzIIvjOrAjsxrhQPPlxsnTO_evqic3pPtgV5J1p4R7govvS4LK2h-5P0Nz9s6L8j1yCUCmTPBqRrzsT6xsKAZax98nYto9atEPk57YEtgUFrwCNZacql04ajcjriTs56jhY0XgB5BBR/s640/IMG_20160321_160041.jpg)
Всяка година си викам ,намерила съм перфектната рецепта Божественият козунак.....
.... дааа ама неее и тази рецепта си я бива,и то много си я бива!
Та така и днес ме засърбяха ръцете да меся козунак и то така с каквото имам и придържаща се към рецептата от Божественият козунак с малки промени се получи ...невероятен ,пухкав и наслада за сетивата, козунак.
Толкова е мек и пухкав ,че едвам го изкарах от формата.
ГОРЕЩО ВИ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ !
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhF9ij81gSYU_vQi56MvgLXYm1J1bLpTniZh2RAq5z1kjbfLZR0tHh6-01fmxGoyIt9sNXTtOLN7vPQfEvUoz4G1sgm8jM8VHtnU2avChWM8rHK1Uj37RLuniUxslia3qyN6vpaOSPYqSM_/s640/IMG_20160321_155707.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiO6Rjboc5CdroZWNc-eJUw3ibr7dU7fI1_-aY1c9bimg2BKspt_lcfrnmm1wbeGW88fisxcC1PDXMW62_NppgWvkAX2B2LJEN66TCg0wmfZ1aYOGKhb188Y8u7p9ASdXqdfGqxGIs9_R1g/s640/IMG_20160321_155828.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2C5rjFGGpAzYqvlKMfK6cqrmAqDfkjSNW2IkxRXYCQsdvjwCtr_buKTl1dzRy4SuaBBPawxM-7nvL3ChIz3lHEEB7LS0blaEI-U_n8ahnj0eSysiFNUkK0-FETZWdJSsLj_GEl2YCOduG/s640/IMG_20160321_160017.jpg)
Продукти за един малък и един голям козунак
3-яйца, /единият жълтък заделям за намазване на козунакът/
200мл -прясно мляко,
150мл.- смес от разтопена свинска мас,краве масло и олио,/или само мас и масло или масло и олио/
250 гр.- захар ,ако не обичате много сладък ...или 300гр-захар за сладък
кората на 1 лимон
3- ванилии,
около 700-800гр брашно,
2/3 кубче прясна мая или 1,1/2 пакетче на Йоткер.
за поръсване сушени боровинки и смлени орехи сушени сливи/това имах в момента/
може да сложите и стафиди,локум,шоколад на кубчета сушени плодове каквито се сетите...
Приготвяне
Прясната мая разтворих в малко прясно мляко, 2ч.л. брашно и 1 ч.л. захар да стане каша.Ако е суха мая /която не иска да чакате да втасва/ направо във брашното слагам.
На ръка ако меся мокрите продукти/БЕЗ МАЗНИНАТА/ смесвам ,заедно и сухите отделно ,заедно.
Правя кладенче в сухите и изсипвам мократа смес.
Започвам да бъркам с лъжица докато стане лепкава смес.
Започвам тогава с ръце да меся и по малко да прибавям от мазнината докато я поеме всичката.
Трябва да се получи меко ,еластично тесто.
Ако трябва още брашно добавете или отнемете в зависимост от течната смес е.
На машина бъркам като всички продукти /БЕЗ МАЗНИНАТА/ поставя в контейнера и меся докато се оформи тестото .
Започвам да сипвам мазнината докато я поеме цялата.
Тогава започвам да издърпвам с намаслени ръце тестото от единият край и захлупвам върху другият.
Издърпването на тестото и вкарване на въздух и мазнина съм взаимствала от клипа на моята приятелка Zaneta Tsaneva
ето тук може да видите
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQOQjKqDOi0oC8JyX8lZV6uMIFgcnW1EqncGV4FVPruyBKM8mIyFB1_he_YFQpS0uenXfvLiSlc5BQbledhLzdCzDmhP1DW5JE17-9VvDMMOLpErrBkjY55dewui63vRXpngd8l3uoTHtm/s400/IMG_20160321_133342.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuV_0dPFJWM1gnWBEo-aGMETJrmpd3kmGWjZmlxURBtkS81lid42Yu11UNtZZmeXhw7gj1OInefKmntT1G34GTKzMiwXn8kMXOoK99Vb159wnLixUdwN8xuEN2S8g1CbnRGOMbRJKXNjkH/s400/IMG_20160321_133410.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCkQap5VBVRclzT1dx4e6_846K0ySich0Ly-TfO3RedYr3oplvs7Baq15hHnO3Ymd1b6rtK_pxukMFcE9WLq5UvIDs-_-4uwj-i4Q7vMTRv25IkXhryldCn3cs7-oDcgp77BXfKarD8AtB/s400/IMG_20160321_133416.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWFhUZ7jBvPnkK4EJKNF3ulGWNyVp3IGPWf7nxu-7VpBGS2zs2_HQJK65tcf4YUUUOQU0LSbDdRHOI4sYDwQFnQPf5j03PFmyIIprbXR16wWbj0GSh0YdyKr5bklbnFnpsPxDHjuV8LiiR/s400/IMG_20160321_133429.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz3bhb1qYJNF12-wo0U5jw4OzaetbGh-DUosEJHf9VlkdtqhEcTcRxKKgUn_J0hwoskhGeQ34uMT7qw4vU8Jbdu-Z_mcN0FEU3vzNaTAoDOQ3r_7W_sIh33kfYq-JGS4e7PLh0YuJI9ow5/s400/IMG_20160321_133437.jpg)
това се прави 10-15 пъти ,докато се получат мехурчета по тестото.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfkTnLWscbyqtFpiKqX2JfoAsOSSYWfcuGKo8H7-ISLHsq4nqcSocBsAnMj4rp4UCLLZEfk0EGdaJVwDb_zXNaKY14TP0veH956F3SNgFvWdGOrVAsVeDvYyFsEPKyd7LEmnEh1kh-8XEk/s400/IMG_20160321_133700.jpg)
НАПРАВО ЗАПОЧВАМ ДА ОФОРМЯМ НЕ ЧАКАМ ДА ВТАСВА.
Оформянето е по желание.
Аз направих така-разделих според правоъгълните тави тестото,едното по малко топче.
По малкото топче разделих на 4 части и всяка направих на фитил.
С пръсти разтелих всичките
и наръсих сушени боровинки и смлени орехи завих на руло
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGPaIqDWI8bqv-HgAjjiLLt5HijfSgSr6ET-wih6xyAyMxrTK22kK50II6998UZ8_0jaBNqZm286GbfguK-KKeMA2UVYAdGk3yADRCK_5yMwJhaitsTifhptciDORcBsIM7SFC25Tl5xcs/s400/IMG_20160321_134240.jpg)
усуках
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMfPNhhbmOlNhcs7eB3dsm_zbcVLSWAJvRoPplCU3Ue6VMb8zj1czY7MTtJUlo-_RrYgq0P6DqwkkO3pQ3inp3JU6iu4EQoPIadt52k-c1Loq0g-bXP4nv2-n2yE4-mWLUNS7Gp_p5PtLn/s400/IMG_20160321_134555.jpg)
прегънах на две и отново усуках
така със всичките 4 фитила процедирах
тогава два по два усуках да станат само 2 фитила
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnT5zNfZihhiVY3I1vOrZ7z56gh0zFaBFqJalgWFUruDsXdC0o_BNQUgnnUfLTuqrQHyPXhOssiNPsFDpG8rWRmCqrSOXbNLlhwrX6iqD5x3q8Ylnrekm-NM30TesLYem8s5rEXjTdybDt/s400/IMG_20160321_134609.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6JjgAZdQYQsOnbOPE8MUjijAVO83d-giyiS66Wnmcdx4lscC0nwmO18v1_FM6_xkmjTI7IxpV7bOp6R8BgS-96QsoPFdBvzMPyVkrdSAfFfFyGcqSP3EQBzeHOcEZqNrnhKTRH774Z0JC/s400/IMG_20160321_134614.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6YBAULyvLcEJ5wPStPXtT_jMeBxj8kcwtuzn4i4vADzEuCzWlgpdAZp5izEatDyfC6BMYITUeDafx1UqIH454P3rytaEqxpVZntJUueUu7vzeybK_lAi7nth2frej2WAynVLISvHQhWCR/s400/IMG_20160321_134628.jpg)
Сплетох така
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPiSMj-FXdb1EeWTJxbfXZqXYHvTIvA1eo3n5iGlB-XlGThKYIWq9I5ypMeP14-jAsd3-_mMZtl2TJvcR-Ke-Cr1PULc_mtTykztTKhNRZKcEafnm5oU5Y2VTnob3wJQPJ7e2Y6IxtRDM3/s400/IMG_20160321_134645.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi36S7oFymIg_bxQsRJValnvbfBhc4UBZBpR7mNLSuAeiNS3lPFmDbgzdyF-h-ChL0IFDQBAQ0xTvIDGlorbBPzuAxEskkIIYFWArSMbIxdl2-aR-esiarLxcsG4WDuwV6G8_04JzT87BOY/s400/IMG_20160321_134655.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieGnx-vKtd_dgZNSEW_CyP0pFOtSt-2Zd8edk02mfR27kskwl8zX_h9onfvdfwrz_W39nqzP33QA28cH8Va_4wsRKH9c6cdDHThvVcs3EmiBv4wJdvPRnUmi7rrALz8VCry604A6dvolR4/s400/IMG_20160321_134822.jpg)
Другият големият по същият начин но само два фитила направих
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIIHMrKzA39H3nnKQugzl1w8K_Mtd7rRJGd5lP50gjaPPlCXHN0wsi1YbAz5Lt988XRt19tggt8u_U8N5DyTazak6vdkAyRFDGhTv79ezxAJk4LWZ5z1UdptpFS7R3qG8scJ1P4pjXFlhg/s400/IMG_20160321_135217.jpg)
усуках
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRtcG_Aeupe5kSzNpT8CSJV7kWZntfyAOerHhKedQBT6Qh8cLU63V9_pguR9gIHRuDtLMNqYK2Nq2Z0NB-OWwp6ks7s1tI5RrEPake27CVxuLCjITFVGvZ160r_tD_4WRCf5y750QhRoUX/s400/IMG_20160321_135234.jpg)
и тогава сплетох по същият начин както и малкият.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHFBcBY6AtwBoCyAiYk2L3yHakI-yUR35ZlJ_M6uFVyGRBj-tEqw-9buaJ_WgWhbJqKzRRMm21Qs8rUNYXBDt8CvnhyKKQZmk7xAbuB3o6cMYJShf6HS96yyv-AVUSx7kwSagmv2PJKDEj/s400/IMG_20160321_135402.jpg)
Сложих ги в намаслените кексови форми
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixm-X5Dgv-UVxLA8fSM7AzVPCVteDoMBoWl5kKFD-Gja0gigEJ-tuQ5ZayUKrzwN9uXNZBfCrKtNSxoY3KjJgUxYJtMn-tc7snME81F5a09seOZy0bM-n21YwQaF-mMocBKb8DwHps4vcW/s400/IMG_20160321_134848.jpg)
Сложих във фурната покрити с кърпа която използвам винаги за това.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgi5lQ6aS4SZAw244ZAKjjNxLtG0IPVYDKmmZc70fV6xdXDxAx8wopjagaR09uhuI4XLHpMPiRN8OKIAuHh8AayUWs5R16e-uSCHZjRWGAarryFNVJxlz2lJmRpPVGurGLTTaPV9dgYc0Us/s400/IMG_20160321_135520.jpg)
Настроих фурната на 50 градуса отдолу и отгоре
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLgBRu95sgFp242ipcPkbKWrOSxiSHlLt8CR4WxFS7OoiyCjMQlB9a32EDHPmS4-ruYTEnQ7PdEaS-vqBnLl6_citYvoaH9G2OMyi0BqdaPU9relVdWcu2vD27AUw6DtHwgDIJpbxbZfmG/s400/IMG_20160321_135634.jpg)
за 55мин.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSidbdilmb-KTiRaxGMzDAhyTc7A_RMt_Hiuf42d4LM81Tq7nrRlexKm-ALKPbV27fH1beSFJd95KjrK09u1lNH0f_FDiVEDhTR7BssPRo2CvXsDjIS-eL62KvBZw4UU-bG4mXGBRRK0B-/s400/IMG_20160321_135701.jpg)
Ако тестото не е напълнило формите за това време, сложете го още няколко минути докато хубаво втаса.
Втасването на козунаците е бавно заради захарта ,но имайте търпение хубаво да втасат.
На 55мин. не беше още втасало достатъчно ,за това ги оставих още 20 мин.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuJEvuFIV5AXY99ecHy4ljGaFLV6bFJLmTG6KLtdh4uHFQJrrIi79SdbjW4nWYfziMsVXOYJJwRFBUCNTcj0ZLrFIQ9KuS1jC0lVBo449V2Ji4O6LP4Aim1g4qkAalPTh6kduQbwYOOC75/s400/IMG_20160321_145356.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3eXFV5l94w4WlXcQwCl2cw2aHnP6MfAXF7Gr6e2DmBVltm2h5gDLnqwCTrtjbm49CS9JG-7l5Hj-sV-6xr-IygVMv0yWdmXxH9sRPLuQHHHMq4PxUnxzCXLXhzl-GwAMA-ToE9hKsm28i/s400/IMG_20160321_145429-001.jpg)
Когато втаса за 1ч.15 мин. Втасването може да продължи и до 2ч. просто трябва да утрои обема си и чак тогава е готово
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmxwjItXIu2QjrNQo2O1amUoYT1E5_69RU5gA0vzvI7bz-4J1l0-qe80FUPXoLbrCJdcLo6ZncWkA0nxwk_JPSDxzEBlp_SqpEJPpaflpqhncC2R0J_HWJMVKRvO_XeSzPoB8Uq32tdIsG/s400/IMG_20160321_151435.jpg)
мажа козунаците с жълтъка в който съм сложила олио и щипка захар и поръсвам с мокра захар/няколко капки вода се слага в обикновена захар хубаво да се намокри и с пръсти се ръси на козунака/.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh95bAimiYy2LXNk0x__egalvTnsv6mL0xplbjuUYYaIZdRksG6O2vCLlX4P3n6M4qQcc3bnkIgPeuJeLF3MjZNpn5t6TVvsL37CcdTezOqnTz1qDpl0U2GopjOMqW0t69n_eAJV5kB8pqU/s400/IMG_20160321_152013.jpg)
Увеличих фурната на 180 градуса и пекох до готовност.
НЕ ПРЕПИЧАЙТЕ КОЗУНАЦИТЕ ЗА ДА НЕ СТАВАТ ВЪТРЕ МНОГО СУХИ.
Когато пробвате с клечката да не влиза в твърдо и сухо тесто а в меко и влажно,но да не остава на клечката тесто.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_seb2V8JkD_AfEAa8l1IzOKKzvbys9No2uvsRlgHjP5gR8QCciKP1s57l3QKT4YlYwbojPgIssQ5ol-OHz5qrAlebr1b8ZPmfU_QRujNpY54nwsrzO_btraqcFDs10JqNNvyK_PmVFsx5/s320/IMG_20160321_155000.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmKT6_fizQWfQeiwelqIZ94Q79gVjjkYkUHszLpKdsmghMTayake32xVkW9Uwxyh9ely76_Jk3fb4Dv-MsZjRg5DE3SSKsCtnDaXuUgHcIi4NJ_jcas-Rovqut6AwmnTZQTOkscdcObedm/s320/IMG_20160321_155023.jpg)
Р.Р. За тези които месят на ръка, за да вкарате мазнината в тестото се прави така.....
тестото разстели с ръце , намажи обилно с разтопената мазнина и загъни на плик, после меси докато поеме мазнината.
Тогава пак повтори по същият начин с мазнината, толкова пъти ,докато свърши мазнината ....тогава конците са сигурни ....
Тестото, трябва да е меко и много еластично и да се изчака хубаво втасване,НО НЕ И ПРЕВТАСВАНЕ!
Това е..... никаква философия :)
ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА КУЛИНАРНИ БЛОГОВЕ-за 2017 година!
Две награди в двата раздела на публиката и една на журито !Безкрайно съм щастлива и благодаря на всички които сте гласували за мен!
***************************************************
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9gYfiH_lczmhpYPEuUUfrULPSOWkpOoLnufFXISlvw9iNwg9o8pjYEa3B7fLAyY8VeilAA7rQXLj7TiYDsphuBuUY2T_PWL7o0I6GmZ7vSBAj6hN9JfR5C7XOrT3JlMIXFh4ro1GhOkUe/s640/IMG_20160321_155912.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmEI3Ip58DtaM7J5SIG-q-mKC71YenhZDIBahyMKdrLshzqoVBV1qJJrylEaqypdM-S-4zmvN9MBsijiLESUJE9yonIBmterkN4ETXD2GqMHn7j41FMNWK_Q1ecput_qwluVsFYdxpn03x/s640/IMG_20160321_160041.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlJa5XqrIK1lKlg5NPC2ipd2spdT1WZHMPg_JR_uUqXAEfQHg32brTSfNjDZc5mW_vZJR-PWGBAuce1lchqDdJX4w515ypNVB4I50mEEGEOS3hrkUIAEIXhLwUviw5eq8LCjYv436P5YXF/s640/IMG_20160321_160124.jpg)
ПЕРФЕКТНИ СА
ОтговорИзтриванеЗа пореден път чудесно обяснено и превъзходен резултат.
ИзтриванеБлагодаря от сърце!
Благодаря АННА ,за милите думи!
ИзтриванеСтарая се да ви е ясно какво правите,за да има добър резултат!
Поздрави!
Ммм...изглеждат прекрасно ...със сигурност са много вкусни!Адмирации за времето отделено за снимки и обяснения!Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Нанита,удоволствието е мое ,когато вие сте доволни!
ИзтриванеМного апетитно изглеждат.В събота,ако ми остане време ще пробвам.Само имам един въпрос-в предварително загрята фурна ли печеш?Благодаря!
ОтговорИзтриванеНе в предварително нагрята фурна ...вижте рецептата и следвайте стъпка по стъпка и няма да сгрешите.
ИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеИзвинявам се, че пиша от профила на мъжа ми.
ОтговорИзтриванеИмам въпоси:
1- Ако може да опишеш как точно правиш >мократа захар>. Със сигурност е много просто, но много ми хареса ефекта на посипване- не върху целия козунак а хаотично и на по- едри кристали.
2- С каква мазнина според твоя вкус са най- вкусни козунаците?
Поздравления
Здравей!
ИзтриванеПросто намокрям обикновена кристална захар с няколко капки вода и поръсвам с пръсти където падне.Когато започне да се пече тя изсъхва и се получава това.
За мазнината
На мен най много ми харесва с мас ,масло и олио.
Поздрави!
Перфектни са.Искам да попитам брашното какво е,ако поллзвате определена марка?
ОтговорИзтриванеНа София МЕЛ класик или екстра каквото имам.
ОтговорИзтриванеЗдравей Зиче,
ОтговорИзтриванекозунаците изглеждат превъзходни!
Заслужаваш си наградата!!!
Благодаря Жани и твоят видео клип много ми помогна за оформянето им.
ОтговорИзтриванеМного лесен начин за вкарване на въздух в тестото.
Но ти го учиш и най добре го знаеш кое как става и съм ти благодарна.
Колкото до наградите за мен е чест само където са ме номинирали и са ми оказали внимание ..вече съм победител наградата не е най важната ,а честа да те забележат и оценят.
Прегръдки за теб и да нацелуваш малката кулинарка!
Страхотна рецепта и страхотен резултат! Благодаря много! Поздрави
ОтговорИзтриванеНаистина станаха невероятно вкусни! Благодаря за доверието и се радвам ,че са ви харесали!
ИзтриванеПоздрави!
Здравче, този козунак съм си го заплюла, направо е разкошен :) Изглежда пухкав, вкусен, на конци, абе както си трябва :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за тази наистина вкусна и различна рецепта!
Танче много е хубава и сполучлива взаимствано от Божественият ми козунак и оформяне от видеото на Жани.Винаги така се получава когато вземеш най хубавото от всичко.
ИзтриванеПробвай го ще ти хареса!
Реших да изпробвам рецептата преди Великден. Фантастичен стана, Здравче!!! А конците му бяха също като на твоите снимки. Замесих го в хлебопекарна, след това - по рецептата ти. От 4 усукани рула сплетох един кръгъл козунак. Отдавна си правя домашни великденски козунаци, но такъв резултат за пръв път постигам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, мила!
Много се радвам ,че ви е харесал..наистина стана прекрасна рецепта.
ИзтриванеПоздрави!
Здравейте, вие сте използвала кухненски робот? А дали ще стане в хлебопекарна - първо да се сложат мокрите и отгоре сухите съставки на програма тесто?
ОтговорИзтриванеНе съм използвала кухненски робот ,а и аз в хлебопекарната го месих.
ИзтриванеСлагам всички съставки и пускам за месене на тесто бърз хляб е моето.То по принцип няма значение на какво се меси ...само да е месене програмата.
Много добра рецепта. Благодаря. Гласувах. Успех!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, Светле!
ИзтриванеРецептата е уникална! Благодаря!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеИзобщо не ми бухна тестото.... чудя се защо. Всичко се получи - хубаво тесто, мехури....
ОтговорИзтриванеТестото на козунака трябва да е на топло и втасва поне 2ч. може и повече, ако не е достатъчно топло.Козуначените теста бавно втасват заради захарта в него.Просто търпение трябва,иначе когато има мая,няма как да не бухне!
ИзтриванеТази година ,тези козунаци са ми фаворит -те ще са и на утрешната трапеза(поне това,което успея да опазя:)))))!!За трети път ги правя и всеки следващ стават все по-хубави!Благодаря сърдечно,светли празници!
ОтговорИзтриванеБезкрайно съм щастлива когато чета такива коментари и съм удовлетворена от това ,че съм била полезна!Благодаря!
ИзтриванеДнес пробвах рецептата и резултата е възхитителен! Благодаре Зиче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието и много се радвам ,че съм била полезна и ,че се е получил и ви е харесал.
ИзтриванеЩе се радвам ако споделите снимка за да се порадвам и аз!
Поздрави!
Правя тези козунаци вече 4 години. Винаги стават перфектни.
ОтговорИзтриванеМНОГО СЕ РАДВАМ ,ЧЕ ВИ ХАРЕСВАТ И БЛАГОДАРЯ ЗА ДОВЕРИЕТО!
ИзтриванеЗдравейте,а дали ще е добре ако след оформянето ги оставя в хладилника до сутринта и тогава да ги изпека?
ОтговорИзтриванеНикога не съм го правила и не знам как да ви отговора на този въпрос...просто пробвайте.
Изтриване