Последователи

вторник, 29 декември 2015 г.

ПЕЧЕН - ПУШЕН СВИНСКИ ВРАТ




ПРОДУКТИ

за поръсване на пушеното месо :

пушен свински врат нарязан на 1 пръст дебелина
чер пипер,
куркума,
кимион

Нарязвате пушеният врат на квадрати от едната страна.
Подправките се втриват в пушеното месо.
Оставих така, докато приготвя ароматното масло.


за ароматното масло :

50 г меко масло,
1 ч.л. пресован чесън, или гранулиран
1 ч.л. наситнен магданоз,
1 ч.л. сух копър,
½ ч.л. риган,
сол на вкус.

Маслото се смесва с подправките.

за соса:

4 пълни с.л. заквасена сметана
2 с.л.- соев сос
горчица на вкус



ПРИГОТВЯНЕ

В тефлонов тиган сложих малко парче масло и пекох месото от двете страни до порозовяване.
Когато се запече достатъчно го намазах с ароматното масло от двете страни и за малко пак запекох .
Извадих в чиния за сервиране.

В мазнината останала в тигана прибавих продуктите за соса ,и за 2-3 минути сложих на котлона при непрекъснато бъркане до завиране и веднага отстраних.
Полях месото и сервирах с домат,краставица и китки броколи.

Това е моето ястие спонтанно ... дойде от нищото ,но се получи страшно вкусно и много бързо за приготвяне



1 коментар:

  1. Честита Нова Година! Много здраве и късмет! Да е мирна, щастлива, красива и сбъдва мечти!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...