![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSlkZkUuQ32PaCxZTIWtaRMVXC8v5PelI4T8KaG00JWwNWrGnLbcFp-c0-38nOUDlSnplTFTXOsOsUQKORHX16JqBx0CkYEqZq0ljNMuffjyG_UiAMfE3YuTQwHV2qaCAe8sjIj7rn2wWe/s640/8aee1014b793.jpg)
ПРОДУКТИ
за поръсване на пушеното месо :
пушен свински врат нарязан на 1 пръст дебелина
чер пипер,
куркума,
кимион
Нарязвате пушеният врат на квадрати от едната страна.
Подправките се втриват в пушеното месо.
Оставих така, докато приготвя ароматното масло.
за ароматното масло :
50 г меко масло,
1 ч.л. пресован чесън, или гранулиран
1 ч.л. наситнен магданоз,
1 ч.л. сух копър,
½ ч.л. риган,
сол на вкус.
Маслото се смесва с подправките.
за соса:
4 пълни с.л. заквасена сметана
2 с.л.- соев сос
горчица на вкус
ПРИГОТВЯНЕ
В тефлонов тиган сложих малко парче масло и пекох месото от двете страни до порозовяване.
Когато се запече достатъчно го намазах с ароматното масло от двете страни и за малко пак запекох .
Извадих в чиния за сервиране.
В мазнината останала в тигана прибавих продуктите за соса ,и за 2-3 минути сложих на котлона при непрекъснато бъркане до завиране и веднага отстраних.
Полях месото и сервирах с домат,краставица и китки броколи.
Това е моето ястие спонтанно ... дойде от нищото ,но се получи страшно вкусно и много бързо за приготвяне
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKmtCtksq8d4s40CPyYeX0sXFlwnqlkErVrQMqsdDhy157XjtsAn_ehWbBscErPfF_3HskCPPbybK9nPLK8rQafc0vrkQ4NrmFB3W0fJ2QpeCG0F8ArK5m5GlN-lIJeUEy11jlAUgYW59_/s640/5c2d441f10f9.jpg)
Честита Нова Година! Много здраве и късмет! Да е мирна, щастлива, красива и сбъдва мечти!
ОтговорИзтриване