Последователи

петък, 30 януари 2015 г.

ТУРСКИ БЮРЕК



Рецепти много в интернет за турски бюрек,но аз използвах тази на Елза Стоянова и нейният блог Да се развихрим ...в кухнята ГОТВЕНЕТО Е СТРАСТ И МНОГО ЛЮБОВ
Благодаря, Елзе за рецептичката!



Продукти:
1 пакет кори (500гр.)
100 мл.-олио
1/2 пакетче- масло

За плънката:
2 -яйца
300гр.-сирене
3 с.л.-кисело мляко
щипка сода

За заливката:
4 -яйца
250 мл.-прясно мляко

ПРИГОТВЯНЕ
В намаслена тава нареждаме 3 кори , като всяка поръсваме с олио. Поставяме плънка и отново 3 кори и така докато свършат корите.Нарязваме като торта,поливаме с горещо масло и заливаме с разбитите яйца и прясно мляко.
Печем на 180 градуса около 35 мин.




6 коментара:

  1. Толкова е пухкав и богат на вкус! Зиче, чуден бюрек си спретнала. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери и наистина много се хареса щом за един ден я правих два пъти :) не им стигна :)

      Изтриване
  2. Често правя рецепти с точени кори, Здравче.Твоята рецепта е бърза, лесна и много апетитна за изпълнение.Обезателно ще я изпробвам.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена ,няма да съжаляваш наистина е супер на вкус и много лесна.
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  3. От кога не съм яла бюрек! Навремето, когато ходехме до София, в ЦУМ продаваха горещи и вкусни бюреци. Я, къде ме върна във времето! :)))
    Страхотен е!
    Хубава петъчна вечер, Здравче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тиле, става бързо и си го направи да се насладиш на вкуса му,защото наистина е много вкусен.
      Хубави почивни дни миличка!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...