Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 15 януари 2015 г.
БАНИЦА С МАЙОНЕЗА И СИРЕНЕ
продукти
точени кори - Фамилия
250 гр.-сирене натрошено
за плънката
1 бр.-майонеза
3-4бр.-яйца
1 ч.ч -250мл.-прясно мляко
всички продукти от плънката разбих хубаво.
Приготвяне
В тава направо наредих две кори,1 с.л. плънка, натрошено сирене, две кори,1с.л. плънка,сирене докато свършат корите.
Нарязах баницата и залях с останалата плънка отгоре.
Сложих във фурната и включих на 200 градуса.
Пекох до хубаво зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обожавам баници и няма да ми омръзне да го повтарям. Изпробвам всяка рецепта, която ми хареса, а тази е една от тях. Интересува ме, Здравче, не става ли прекалено мазна от майонезата?
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден!
Габи,аз само малко опитах ,защото се опитвам да не ям такива неща и наистина леко ми дойде мазничка ,но въпрос на вкус в къщи другите никой не каза ,че е мазна ометоха я на минутата нямаше я след половин час.
ИзтриванеПрегръдки и от мен миличка!
Ах, че вкусотия!!! Златна е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Аура ,че намина!
ИзтриванеВ съчетание с прясно мляко не съм яла. Ще пробвам. А иначе майонезата замества олиото, така че наистина е въпрос на вкус.
ОтговорИзтриванеХубав ден, Здравче!
Толкова е сочна и толкова вкусна, сигурна съм! :) И ние вкъщи правим баница с майонеза, но малко по-различна - с майонеза, сирене и кисело мляко за плънка. Навивам я за вита баница, ръся по малко олио на всяка кора, а за финал поливам с мъничко газирана вода. Пак става добре. Но тази е просто толкова изкушаваща, Зиче...
ОтговорИзтриванеПоздрави и за много години!