Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 24 януари 2015 г.

ПОНИЧКИ




Продукти
300 мл.- хладко прясно мляко
6 ч.л.- захар
2 щипки -сол
70 мл.- олио ,може и разтопено масло
1 пак. 7 гр.- суха мая на Йоткер,
1- яйце
1-2- ванилии
около 700 гр. брашно

пудра захар за поръсване
олио за пържене





Приготвяне:
Пресях брашното, направих кладенче,сложих всички продукти в него и омесих меко еластично тесто.
Може и в машината да се омеси.
Разточих на кора с дебелина около 1 см. и със чаша изрязах кръгчета,с капачка от червило малките кръгчета в средата.



Оставих да втасат покрити с кърпа.



Втасалите понички изпържих в съд с олио.



Щом станат златисти от едната страна ги обърнах и от другата.



Извадих готовите понички  върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.




Поръсвах всяка с пудра захар.



Може да ги потопите целите или до половината в шоколад бял или кафяв и да поръсите с цветни пръчици или кокос или да ги напълните със шприц със мармалад ,течен шоколад или крем .

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

7 коментара:

  1. Лееле,Зиче,разкошни са-да ви е сладко!
    Прегръдки от мен за теб и Тонката!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох че са вкусни! Чудесна закуска!
    Хубава съботна вечер,Здравче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Тиле...изчезнаха бързо ...в къщи такива неща не се застояват. Но станаха и много вкусни де...

      Изтриване
  3. Здравче,
    тези понички са любими на сестра ми и често ги прави, особено за някоя почерпка.Да ви е сладко !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. А с прясна мая дали ще станат.Тази на Йоткер втаса много бавно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Маята не е от значение каква ще е прясна или суха ...тъй че ако имате прясна с нея правете! Аз не съм на това мнение ,че сухата втасва по бавно ,вие защо така мислите?

      Изтриване