Последователи

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Шоколадов чийзкейк




Рецептата я взех от тук Дани я пусна в темата на БГ мамма и веднага ме грабна.
Дойде на време рецептата ,че на следващият ден щях да имам гости и това беше решението ми за десерт.
Облизаха си пръстите ,много им хареса.
Аз както винаги не спазих рецептата ,за това ви предлагам оригинала в линк
А ето аз какви продукти съм използвала
Продукти
За основата:
използвах 1 пакет какаови бисквити Закуска
маслото около 100гр
За пълнежа:
сложих 6 пакетчета обикновено крема сирене
200 г кристална захар
4- яйца
380 г шоколад млечен
200 г пълномаслена заквасена сметана
2 ванилии
За заливката:
Направих домашен течен шоколад по тази рецепта.
ПРОДУКТИ
250мл.- вода
250мл.- захар
125 гр.- масло
250 гр.- сухо мляко
7-8 с.л.- какао



Така го приготвих
*Водата и захарта сложих в тенджера да заврат. *Добавих кравето масло, докато се стопи и махнах от котлона. *Сухото мляко смесено с какаото по малко добавях като енергично разбърквах да се получи хомогенна смес. Оставих да изстине малко за да мога да намажа отгоре със шпатула. Останалият шоколад сложих в буркан и децата така си го изядоха.
За украса какао череши
Приготвянето спазих така както е оригинала .
За приготвянето на чийзкейка използвах 26 см тавичка с откопчаващо се дъно и незалепваща повърхност. За да направите основата, натрошете на трохи бисквитите с блендер или ги натрошете на ситно с чук за пържоли, като ги сложите в найлонов плик. Сипете ги в купа, разтопете маслото, залейте и разбъркайте с лъжица, докато стане лепкава бисквитена смес. Покрийте дъното на тавичката със сместа, притиснете с помощта на лъжица. Приберете в хладилника за 20 минути, докато направите пълнежа. На водна баня в купа, сложете шоколада като го натрошите на парчета, за да се разтопи. Бъркайте и след като се разтопи, оставете настрани. В купа сложете крема сиренето. С помощта на миксер разбийте сиренето на пухкав крем, сложете и 200 гр захар. Разбъркайте добре. Сипете бавно разтопеният шоколад и бийте на ниска степен. След като се хомогенезира, добавяйте едно по едно яйцата. Разбърквайте след всяко едно от тях добре. Добавете ванилията. Добавете заквасената сметана и разбъркайте. Сместа е готова, извадете тавичката от хладилника и изсипете сместа вътре. Включете фурната на 180 С, сложете тавичката на средно ниво във фурната и печете 50-55 минути. Чийзкейкът е готов, когато центъра му е още леко течен при разклащане. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура около 1 час. След това приберете в хладилника и охладете поне 4-6 часа, но най-добре за 1 нощ.
За глазурата полях с течният шоколад и поръсих с какао.
Измитите и подсушени плодове ги наредете по повърхността за украса по ваш вкус.
Ако не разполагате с такива, можете да сложите ядки, филирани бадеми или да украсите с пръски бял шоколад.

6 коментара:

  1. Зиче, изглежда чудесно и съм сигурна, че е бил страшно вкусен. Гостите са доказателство! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери ,наистина стана много сполучлива.

      Изтриване
  2. Ellerinize sağlık çok leziz ve güzel görünüyor.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  3. Голяма вкусотия изглежда и със сигурност ще си затворя очите за калориите:) и ще опитам:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много беше вкусна и наистина си заслужава ,човек да се прижали.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...