Последователи

вторник, 29 септември 2015 г.

БЮРЕК В ГЮВЕЧЕ




Когато видях тази рецепта при Елиза Стоянова ме грабна от първият момент.
Много сполучлив бюрек пробвайте.
Предлагам ви оригиналната рецепта, аз така го направих и беше неописуемо вкусен.



Ето и рецептата в оригинал в блога и

Това е един много хубав пухкав бюрек от рода "разчисти хладилника" Продуктите са примерни грамажи:) може да сложите всичко което искате и обичате .

Продукти за 3 гювечета:
7 кори за баница
100 гр бекон или шунка
100 гр.сирене
100 гр кашкавал
2 яйца
2-3 лъж. кисело мляко
100 гр топено сирене олио за намазване на гювечетата

Начин на приготвяне:
Намажете гювечетата с олио и сложете по две кори които да висят отвън. Другата кора разкъсайте и я разпределете в трите гювечета на дъното. Разбийте яйцата със киселото мляко и натрошете сиренето. Сложете от сместа по 1-2 лъж. във всякоНарежете бекона или шунката наредете я върху сместа, след това топеното сирене и кашкавала. Най отгоре разпределете останалата яйчена смес. Завийте всичко със стърчащите краища от корите. Намажете с малко вода и олио и печете в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване около 25-30 мин.


6 коментара:

  1. Merhabalar, ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусно ,опитайте ,Sefa Gencal.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Прекрасни бюречета в гювече Здравче.Задължително ще ги изпробвам, много се лесни и ефектни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма да съжаляваш Еленка....и винаги така ще си правиш бюреците ...съвсем други стават на вкус.

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Вкусно е разбира се ,че ти ме научи на тази вкусотия!!!
      Целувки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...