Последователи

четвъртък, 1 септември 2016 г.

Усукан тутманик с масло и сирене



Ето и моят усукан тутманик по рецептата на В моята кухня
Благодаря!
Рецептата направо натюр ви я предлагам за да не се изопачават .
Това на снимките е двойна доза в тавата от фурната!



продукти
200 мл.прясно мляко,
2 яйца,
2 с.л.кисело мляко,
2 с.л.олио,
1 с.л.захар,
1 ч.л.сол,
7 гр. суха мая,
брашно 500 гр.


за поръсване -сирене
намазване на пластовете -масло

1 яйце за намазване отгоре



Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.


Разделям на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и поръсвам със сирене.
Поставям една върху друга.



Разрязвам ленти,


усуквам и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене.



Втасва до удвояване на обема.
Намазвам с разбито яйце.



Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Моят напълни фурната едвам го изпекох :)))








10 коментара:

  1. Harika ellerine sağlık güneşli bir gün diliyorum :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тутманика изглежда много апетитно, но искам да попитам колко масло за поръсване и колко сирене са нужни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това не е от значение колко ще е сиренето и мазнината за това и не съм писала ,..зависи от вкуса ви ,ако обичате по мазничко сложете повече масло.Сиренето също на вкус.

      Изтриване
    2. Стана невероятно вкусен,Благгодаря за рецептата.

      Изтриване
  3. Тъкмо щях да попитам как успяхте да го опазите да не излезе от тази тава. Ще пробвам рецептата съвсем скоро! :) Благодаря за споделянето!

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Дали ще се получи с вода вместо прясно мляко?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...