Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 1 септември 2016 г.

Усукан тутманик с масло и сирене



Ето и моят усукан тутманик по рецептата на В моята кухня
Благодаря!
Рецептата направо натюр ви я предлагам за да не се изопачават .
Това на снимките е двойна доза в тавата от фурната!



продукти
200 мл.-прясно мляко,
2 -яйца,
2 с.л.-кисело мляко,
2 с.л.-олио,
1 с.л.-захар,
1 ч.л.-сол,
7 гр. -суха мая,или 1/2 кубче жива
брашно 500 гр.


за поръсване -сирене
намазване на пластовете -масло

1 яйце за намазване отгоре



Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.


Разделям на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и поръсвам със сирене.
Поставям една върху друга.



Разрязвам ленти,


усуквам и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене.



Втасва до удвояване на обема.
Намазвам с разбито яйце.



Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Моят напълни фурната едвам го изпекох :)))










”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

27 коментара:

  1. Harika ellerine sağlık güneşli bir gün diliyorum :)

    ОтговорИзтриване
  2. Тутманика изглежда много апетитно, но искам да попитам колко масло за поръсване и колко сирене са нужни.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това не е от значение колко ще е сиренето и мазнината за това и не съм писала ,..зависи от вкуса ви ,ако обичате по мазничко сложете повече масло.Сиренето също на вкус.

      Изтриване
    2. Стана невероятно вкусен,Благгодаря за рецептата.

      Изтриване
  3. Тъкмо щях да попитам как успяхте да го опазите да не излезе от тази тава. Ще пробвам рецептата съвсем скоро! :) Благодаря за споделянето!

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Дали ще се получи с вода вместо прясно мляко?

    ОтговорИзтриване
  6. Правя го вече за 3-ти път ... прекрасен е! Благодаря за рецептата! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Първоначално сухата мая се смесва с прясното мляко и захарта.. Или всичко си се смесва заедно.. Досега не съм правила нищо със суха мая и затова питам..

    ОтговорИзтриване
  8. току що го направих,страхотен е

    ОтговорИзтриване
  9. 4 те листа един върху друг или 2 пж 2

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То си е написано и снимка даже има .....Разделям на 4 части, всяка разточвам, намазвам с разтопено масло и поръсвам със сирене.
      Поставям една върху друга.

      Изтриване
  10. Днес ще го правя за втори път. Страхотен тутманик, благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам ,че ви е харесала и благодаря за доверието!

      Изтриване
  11. Може ли да се използва мая на кубчета?И какво количество?Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  12. Правя го вече за пети път разкошен става.Благодаря Ви за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието.В къщи и питите по тази рецепта вече правя ,защото наистина е много сполучлива.

      Изтриване
  13. Много ми харесва!Правила съм го десетки пъти.Става разкошен всеки път!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз благодаря за доверието.В къщи и питите по тази рецепта вече правя ,защото наистина е много сполучлива.

      Изтриване