Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 10 септември 2016 г.
Мързелива лютеница,бърза ,вкусна,божествена!
Таз годишната лютеница, но с мои изменения на рецептата ,стана уникална .
Горещо, ви я препоръчвам ,особено за хора които нямат условия, за да си направят,няма пържене, става бързо,и по нищо не отстъпва на оригиналната .
Мързелива лютеница,бърза ,вкусна,божествена!
http://zi4e57.blogspot.bg/2016/09/blog-post_10.html
Това е рецепта на онази Мързелива лютеница от миналата година, но тази рецепта е, в която махнах кромида, и да ви кажа, тя още повече се приближава, към същинската лютеница.
Вижте я и нея и преценете коя да си направите.
Продукти за цяла доза:
*1 ч.ч. е с вместимост 200 ml
3,500кг червени чушки
2 кг домати
1 кг патладжан
600 гр моркови
2/3 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. общо смес от винен оцет и тъмен Балсамико
3 с.л. сол
1 1/4 ч.ч. олио
1 1/2 връзки магданоз
подправки черен пипер, кимион на вкус
Приготвяне:
Доматите смлях в комбайна на ситно и сложих в тенджера само тях да ги изваря защото имат повече вода. После прибавих към останалите продукти в тавата.
Всички останали зеленчуци смлях на комбайна и поставих в голяма и дълбока тава.
Поръсих със солта, захарта, сместа от двата оцета / или оцет + виното/ и олиото.
Разбърках всичко и сложих тавата да се пече във фурната на 250 градуса за 2:30 часа.
Сложих тавата на най долно ниво и НЕ го завивах с фолио, а така направо пекох .
Пекох докато сместа остане на мазнина, като разбърквах няколко пъти докато се печеше.
Извадих тавата когато беше готова сместа и добавих черен пипер, кимион и пресен магданоз на вкус.
Пасирах зеленчуците, може горещи, а може и поизстинали, зависимост от пасатора дали издържа на висока температура.
Колко едро ще пасирате е въпрос на вкус, аз оставих да има и частици, но ако желаете може да направите съвсем фина.
Ако гъстотата на сместа не ви допада, може да върнете тавата във фурната и да печете още малко.
Готовата лютеница насипете в измити и подсушени буркани, затворете ги и ги стерилизирайте за около 15 минути, от момента на завиране на водата.
Извадете ги още горещи, като внимавате да не се изгорите и ги обърнете с капачките надолу, докато се охладят.
Готовата лютеница съхранявайте на тъмно и хладно място.
От тези продукти ми излязоха 12 бурканчета от лютеница .
Тези на снимката ,са от доза и половина.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Лесно и мързеливо. Точно такова ми харесва
ОтговорИзтриванеИ най вече здравословно ,бате ,няма пържене няма нищо.
ИзтриванеСупер е
ОтговорИзтриванеСтана уникална
ОтговорИзтриване