Последователи

вторник, 8 октомври 2013 г.

МАРИНОВАНИ БЕЙБИ ПАТЛАДЖАНИ




ПРОДУКТИ
4кг.-патладжани колкото се може да са по малки
2л-вода
1л.-оцет
сол на вкус
8-10 глави -чесън,
2 връзки -магданоз
500мл.-олио



ПРИГОТВЯНЕ
Нарязах патладжанчетата на четири без да ги цепя до края.
Наредих в съд ,посолих и оставих да пренощуват.
На сутринта измих хубаво на студена вода.
Загрях водата ,солта и оцета и сложих патладжаните да врат 15 мин. докато омекнаха.
Извадих и всяко едно патладжанче потопих във врялото олио за около 2-3 мин..
Когато поизстинаха напълних цепнатините със накълцан чесън и магданоз и сложих във буркани.
Накрая ги залях с малко от марината и накрая с останалото вряло олио да стане тапа отгоре.
Затворих бурканите и воала още една вкусотия .
Не се варят.

2 коментара:

  1. Обичам патладжани! Много вкусна тази ти рецепта, аморе!
    Прегръдка, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. И на мен ми звучи вкусно! Представям си зимата на топличко, как с половинката си сипвате по ракийка , а на масата това ароматно мезенце...мммм
    Ще се съберем някой ден и тогава, дръж се земьооо...
    Обичам те маме*)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...