Рецептата е на Boyka Stoyanova много ми хареса комбинацията на зеленчуци и плодове и със сигурност ще си направя още, защото стана невероятна туршията.
Промених в рецептата количеството сол на вкус ...стори ми се много солена саламурата когато я направих и стана супер вкусна.
Питах Бойка така ли солена ,трябва да е, тя каза, че така се правило солта не се усещала толкова ,защото ябълката и гроздето си пускали сладост и те.
Не издържахме и едното бурканче отворихме да опитаме и много ни хареса ,много!
За 5 л буркан.
...................................................................
3.300 зеленчуци-чушки,моркови,карфиол.
200гр.- зелени ябълки
100 гр.- грозде,заедно със стъблата. /аз сложих бяло и черно грозде/
Марината.
..................................................................
1.5л - вода
0.400л- оцет
1 и 1/2 ч.чаша - сол /АЗ НАМАЛИХ СОЛТА - НА ВКУС/
1 ч.чаша - захар /захарта малко увеличих/
зърна чер пипер
2 бр.- дафинов лист
няколко зърна чер пипер
3-4 зърна- бахар
3.4 скилидки- чесън
Приготвяне
.....................................................................................
Нарязвам зеленчуците,ябълките и кервиза.Разбърквам ги добре.
Завирам маринатата и още топла я изсипвам в нарязаните зеленчуци и ябълка.
Обърквам ги няколко пъти докато изстинат.
Насипвам ги в буркана,като на 2-3 места поставям гроздовете.
Изчаквам да изстине напълно и затварям капачката.
Понеже трябва да се държи на тъмно,аз увивам буркана с алуминиево фолио.
Една седмица обръщах бурканите ,един ден с капачката надолу ,другият с капачката нагоре. Това е.... и вече са в мазето чакат зимата . :)
Бойче, благодаря за страхотната рецепта.
Невероятно вкусна и много ароматна стана.
Грозде и ябълки на туршия не съм опитвала, обаче круши обичам много! Интересна рецепта, Зиче и съм сигурна, че е много вкусна! Поздрави!
ОтговорИзтриване❥°º
ОтговорИзтриванеGosto de receitas agridoces.
Muito colorido, saudável e saboroso!!!!!!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
✿✿◠°•.¸
Prekrasno, 6te ia napravia dnes !
ОтговорИзтриване