Последователи

четвъртък, 5 март 2015 г.

Панирани кашкавалени топчета




ПРОДУКТИ
300 гр настърган -кашкавал
8 равни с.л -брашно
2 -яйца
1 кафена лъжичка-бакпулвер
олио за пържене



ПРИГОТВЯНЕ
Към настъргания кашкавал се добавят яйцата, смесеното с бакпулвера брашно и се обърква лепкаво тесто.
Сместа се прибира за 20-30 минути в хладилника.
С намокрени в купичка с вода ръце оформяте топчета с големина на орех.



Сипете в тигана олио като за пържени картофи.
Пържат се в горещо олио до получаване на лека златиста коричка, така че да останат сочни.
Отцеждат се върху кухненска решетка или домакинска хартия, след което се поднасят със сос по желание.



Рецептата е взаимствана от ЗА ЖЕНАТА

2 коментара:

  1. Здравейте.Снимките изглеждат много апетитно и аз съм се навила да пробвам тези малки изкушения,само искам да попитам тъй като тестото е почти изцяло от кашкавал не се ли разтичат при пържене в тигана,как се запазва цялостта им.Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не се разтичат, както се вижда и на снимките са си цели целенички.:)
      Успех!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...