Последователи

понеделник, 11 юли 2016 г.

ПИЦА ОТ ТИКВИЧКИ



Започнах друго да правя , сетих се така по мързеливо да пробвам, стана уникално!!!
Горещо препоръчвам ,опитайте!!!

ПРОДУКТИ:
4бр -тиквички /настъргани с кората/
4бр.-яйца
3с.л.-кисело мляко + малка равна лъжичка сода бикарбонат в млякото
магданоз ,
чер пипер ,
сол,
и брашно колкото поеме за смес като за кекс - около 1 чаша 250гр.


Продукти за отгоре/това имах в момента/

1 бр.-наденица
малко шпеков салам
кашкавал
всичко това нарязано на кубчета и объркано
1 голям домат на кръгчета
Нарязан магданоз
Продуктите отгоре може да си сложите всякакви по ваше желание!



Приготвяне

Тиквичките, настъргах ,посолих и изстисках хубаво.
Разбърках яйцата, киселото мляко+содата , брашното.
Всички продукти разбърках добре.

Получената смес разстелих в квадратната тавичка от печката в която предварително сложих хартия за печене и малко олио върху нея.




Пекох на 200 градуса за около 20-тина минути.
Когато от краищата се зачерви сложих отгоре нарязаните и объркани продукти -наденица, салам,кашкавал.
Сложих за малко 2 мин. на средна скара във фурната.




Извадих и наредих доматените кръгове и върху тях по едно парче кашкавал.



Сложих отново във фурната на средна скара да се запече отгоре.
Когато е готова поръсих със ситно нарязан магданоз.








7 коментара:

  1. Много идейно. Майстора си е мастор - преди време правих нещо подобно, но без да запека "блата" предварително и не ми се получи каквото очаквах... Та човек се учи докат` е жив.
    Благодаря за подсказката!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравче,
    скоро в един руски сайт пекоха подобни блатове с тиквички.Някъде в тестото слагат и настъргани моркови.Стават прекрасни блатове и за солени торти.Твоята пица също се е получила прекрасна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Много е вкусна тази пица, Зиче. Правила съм кора от тиквички и от карфиол- чудесна алтернатива на тестото, че и по-леко! Изглежда чудесно! Браво!

    ОтговорИзтриване
  4. Изстискваш ли тиквичките преди да ги объркаш с яйчената смес? Звучи интересно иначе тази рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  5. Да взема да се намеся, макар че не ми е работа:
    Не, не е необходимо изцеждането - и без това тестото е като за кекс, а със сока си тиквичките са по-вкусни.
    Зиче, извинявай за намесата - ако прецениш, че е неуместна просто го трийни този пост.

    ОтговорИзтриване
  6. Извинете ме ,че чак сега отговарям на въпросите ви
    Тиквичките могат и да се изцеждат ,могат и да не се изцеждат ,тези не съм....
    Бате благодаря за помощта :) иначе идеята за това ми дойде от мързела ми хахаха ама то си е казано мързелив човек ,жив дявол.
    Елена не съм виждала тези неща пък и най малко в руски сайтове влизам ,ама май и в други не влизам вече ,че нямам време много даже и за блоговете на другите не влизам ...ама това се получи супер ,наистина.


    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...