Последователи

четвъртък, 24 август 2017 г.

ПАТАТНИК - на мама



Продукти за един тиган

Настъргах 3 средни големи,- сурови картофи.
Обърках с 1 глава настърган лук, сол, джоджен.



Леко изцедих.
Изсипах сместа върху голям тефлонов тиган с доста олио поръсено с две щипки брашно.
Сместа в тигана трябва да е тънка един пръст иначе картофа ще остане суров ако е дебел пататника.
Пекох върху котлона само отдолу на слаб огън/да не загори бързо/ и похлупак да се задуши картофа.



С капака върху тигана,/или на дъска както аз обръщам/ обърнах пататника.



Сложих пак олио и брашно в тигана и изсипах внимателно,/да не се разчупи/ отново в тигана, за да се запече и от другата страна .



Докато се пече се слага отгоре резенчета масло .Ако искате да е постно сипете малко олио.



Когато е готово аз обикновено сервирам на дъската.







1 коментар:

  1. Здравче,
    правя пататник, но с нишестени картофи без брашно.Тези картофи, които се разваряват бързо лесно се задушават и запичат и слоят на пататника може и да е по - дебел.Така го прави моя приятелка от Смолян.Но ще изпробвам и начина, който ти показваш.Картофите , които използваш какъв сорт са - бързо разваряващи или не?Защото тези картофи, които не се разваряват бързо според мен по - бавно ще достигнат пълна кулинарна готовност.
    Поздрави, весело лято и лека седмица !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...