Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 18 май 2017 г.

Голям, усукан тутманик




Удвоена рецепта от усукан тутманик
В линка има постъпково как се прави



продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около килограм


за поръсване -сирене
намазване на пластовете - мас и масло 250мл.

1 цяло яйце за намазване отгоре



Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделям на 8 части, всяка разточвам, намазвам с разтопени мас и масло и поръсвам със сирене.
Поставям една върху друга 4бр...
Разрязвам 4 ленти,усуквам и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене.
така процедирам и с останалите 4 топки.


Втасва до удвояване на обема.
Намазвам с разбито яйце.
Пека на 180 градуса до готовност.
Това оформяне долу на снимките е..... цялото тесто разточвам на голям правоъгълник,намазвам със масло и наръсвам сирене и завивам на руло.
Тогава рулото нарязвам на парчета и ги нареждам в тавата.Всеки може да си ги нареди по свой начин.
Аз наредих така:




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~


1 коментар:

  1. Здравче,
    много красив , чудесен тутманик.За гости е великолепен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване