Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 18 май 2017 г.
Голям, усукан тутманик
Удвоена рецепта от усукан тутманик
В линка има постъпково как се прави
продукти
400 мл.-прясно мляко,
4 -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр.- суха мая,или 1 кубче жива
брашно около килограм
за поръсване -сирене
намазване на пластовете - мас и масло 250мл.
1 цяло яйце за намазване отгоре
Приготвяне
Замесвам тестото, оставям 15 минути да се отпусне.
Разделям на 8 части, всяка разточвам, намазвам с разтопени мас и масло и поръсвам със сирене.
Поставям една върху друга 4бр...
Разрязвам 4 ленти,усуквам и поставям в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене.
така процедирам и с останалите 4 топки.
Втасва до удвояване на обема.
Намазвам с разбито яйце.
Пека на 180 градуса до готовност.
Това оформяне долу на снимките е..... цялото тесто разточвам на голям правоъгълник,намазвам със масло и наръсвам сирене и завивам на руло.
Тогава рулото нарязвам на парчета и ги нареждам в тавата.Всеки може да си ги нареди по свой начин.
Аз наредих така:
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравче,
ОтговорИзтриванемного красив , чудесен тутманик.За гости е великолепен.
Поздрави !