Последователи

неделя, 5 септември 2010 г.

МЛЕЧНА МАЙОНЕЗА


ПРОДУКТИ:
1ч.ч.сварено прясно мляко
2ч.ч.олио
1чл./равна/сол
1/2чл.лимонтозу



ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти се слагат в купата на пасатора.С помоща на пасатора се разбиват като се слага на дъното пасатора и постепено,много бавно МНОГО БАВНО/иначе се пресича/се издърпва нагоре.....долу да побелява и да усвоява постепенно олиото.
Става доста и много гъста.Приготвя се бързо.
Забел.Продуктите не са с еднаква температура.
Например:олиото от шкафа,млякото от хладилника.
По желание към готовата майонеза може да се добави черен пипер;мариновани краставички-ситно нарязани;риба-консерва-/напр.скумрия в доматен сос ,но само рибата/;и т.н.-импровезирате
Да Ви е сладко.

Рецептата я знам от една моя приятелка TheNMaster от която много неща може човек да научи.

5 коментара:

  1. Благодаря Ви за идеята и рецептата!Направих млечна майонеза и стана наистина сполучлива!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Майонезата тепърва ще я пробвам, но исках да споделя за звука на подрънкаваща лъжичка, който се чува от блога - в такъв филм ме вкара в последния час :D Въртях се като луда, местих чашките от кафе, които съм си насъбрала около монитора :D, почти раглобих проецесора в търсене от къде идва :D Докато зацепя, че е от една от колонките и съответно от блога (понеже бях наотворила много в търсене на рецепта и не направих връзката веднага) какви ли мисли не ми минаха - от скрита камера, през полтъргайст, до проблем с главата :D Иначе, благодаря за рецептата! :D

    ОтговорИзтриване
  3. имам въпрос-къде сгреших? получи ми се рядко като вода и не може да се сгъсти :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ,много бавно МНОГО БАВНО/иначе се пресича/пасатора се издърпва нагоре.....долу да побелява и да усвоява постепенно олиото.

      Изтриване
    2. знам ,че трябва да е бавно и така направих. На външен вид изглежда много добре-но е течно. Благодаря за отговора .

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...