Предлагам ви една рецепта много вкусна и апетитна.Рецептата е от Врачанският край до колкото знам.Когато я опитах много ми хареса толкова вкусно нещо ми се видя ,че от тогава постоянно си я правим в къщи.
Когато някой от семейството ми пътува за дълго , правя кемерка но във вид на затворена пица и съм спокойна ,че имат вкусно ядене.
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО
2 -яйца,
250 мл -пр. мляко,
2 с.л -олио,/аз слагам 3с.л./
1/2 с.л -сол,
1/2 с.л- захар,
половин кубче мая,
600 гр брашно
Всичко това го меся в хлебопекарната ,или на ръка и го оставям да почине завито с кърпа докато направя плънката.
Когато нямам време да меся копувам готово тесто .
ЗА ПЛЪНКАТА
1връзка -ПРАЗ
500гр.-кайма
повечко -олио носи на мазнина
червен пипер ,сол ,чубрица,
Продуктите може да намалите според тавата.
Праза се нарязва на едро и се задушава в олиото поръсен със солта.Когато стане златист праза ,прибавям размитата кайма с малко вода да стане рядка и като я сложим да не става на едри буци.
Прибавя се и червения пипер/повечко носи на пипер/ солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.
По голямата част от тестото го разточваме според тавата аз използвам 35см .
ето така да покрива ръбчетата .
Сипвам плънката отгоре и разпределям хубаво .
2 -яйца,
250 мл -пр. мляко,
2 с.л -олио,/аз слагам 3с.л./
1/2 с.л -сол,
1/2 с.л- захар,
половин кубче мая,
600 гр брашно
Всичко това го меся в хлебопекарната ,или на ръка и го оставям да почине завито с кърпа докато направя плънката.
Когато нямам време да меся копувам готово тесто .
ЗА ПЛЪНКАТА
1връзка -ПРАЗ
500гр.-кайма
повечко -олио носи на мазнина
червен пипер ,сол ,чубрица,
Продуктите може да намалите според тавата.
Праза се нарязва на едро и се задушава в олиото поръсен със солта.Когато стане златист праза ,прибавям размитата кайма с малко вода да стане рядка и като я сложим да не става на едри буци.
Прибавя се и червения пипер/повечко носи на пипер/ солта,чубрицата и запържвам да остане на мазнина.
По голямата част от тестото го разточваме според тавата аз използвам 35см .
ето така да покрива ръбчетата .
Сипвам плънката отгоре и разпределям хубаво .
загъвам краищата така
Зиче много вкусно и изкушяващо изглежда.В най скоро време трябва да се направи защото много обичам такива нещица.
ОтговорИзтриванеАнонимен сигурна съм ,че ще ти хареса щом харесваш такива нещица.:)
ОтговорИзтриванеМоята баба е от Врачанския край и често приготвяме това у дома. Няма човек от семейството ни, който да не е влюбен в тази вкуснотия. Препоръчвам ти да опиташ с плънка от праз и гъби, задушени с домати - без кайма :) Сигурна съм, че ще ти хареса много :)
ОтговорИзтриванеNeizi_ss тази рецепта я знам от жена която е от Враца и тя ми е казала рецептата.Явно това си е ваша изпитана рецепта.
ОтговорИзтриванеЩе опитам и по твоя начин със сигурност.:)
Анонимен
ОтговорИзтриванеТака са ми го казали когато рецептата съм записвала и така си го знам.
Мисля че името не е толкова важно а вкуса.:)
Но все пак ти благодаря за уточнението(
Аз съм от Враца и това е рецепта от детството ми. Правеше я баба ми, а и навсякъде из Враца се продаваха кемерки. Все още на пазара се продават. И рецептата им е точно с тесто, няма кашкавал, а и се слага вътре шарена трапезна сол.Кемерките са оформят на питки, но вкъщи я правеха в тава, както е посоено в рецептата. Дано да съм ви била от плоза!
ОтговорИзтриване