Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 17 септември 2010 г.
ПИТКИ
Споделям това тесто защото е много хубаво и станаха страхотни неща.
Рецепта
на 1.0-1.1 кг тесто
570 гр- брашно
3гр -суха мая
8гр -сол
46гр- маргарин
70грама -захар
65грама -яйца в тесто
10гр -ванилия
255 грама много студена вода
Слагаме в купа всичко, с изключение на сол и маргарин и се разбърква около 5 минути при средна скорост . Изсипете солта , добавете маргарина и меси 10 минути при най-високата скорост, с която работи вашия миксер. Аз месих на 3 скорост. Тестото ще е много меко и много копринено, като изтеглиш с пръсти , се образува прозрачно еластично тесто прилича на стената на балон .
ето стъпка по стъпка месенето аз месих във хлебопекарнята....
това е преди да го извадя от контейнера
Едно тесто добре развито на глутен , ако тестото издърпате с пръстите си, се получава тънка еластична смес.
Сгъваме тестото няколко пъти да влезне въздух в него и доомесваме с брашънце.
сплитането на тестото
Набрашнявайте тестото да може да го обработвате защото е много меко и пухкаво.
ЕТО И ДРУГИТЕ НЕЩА КОИТО СЪМ НАПРАВЕЛА ОТ ТОВА ТЕСТО.
ПИТКИ СЪС СМОКИНИ
КАШКАВАЛКИ
РОЗИЧКИ И КИФЛИЧКИ С БЕКОН
ИЗТОЧНИК
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Знам ли вече
ОтговорИзтриванеОПИТАЙ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ. :)))
ОтговорИзтриване