ПРОДУКТИ:
1ч.ч.-сварено прясно мляко
2ч.ч.-олио
1чл./равна/-сол
1/2чл.-лимонтозу
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички продукти се слагат в купата на пасатора.С помоща на пасатора се разбиват като се слага на дъното пасатора и постепенно,много бавно МНОГО БАВНО/иначе се пресича/се издърпва нагоре.....долу да побелява и да усвоява постепенно олиото.
Става доста и много гъста.Приготвя се бързо.
Забел. Продуктите не са с еднаква температура.
Например:олиото от шкафа,млякото от хладилника.
По желание към готовата майонеза може да се добави черен пипер;мариновани краставички-ситно нарязани;риба-консерва-/напр.скумрия в доматен сос ,но само рибата/;и т.н.-импровизирате
Да Ви е сладко.
Рецептата я знам от една моя приятелка TheNMaster от която много неща може човек да научи.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Благодаря Ви за идеята и рецептата!Направих млечна майонеза и стана наистина сполучлива!Поздрави!
ОтговорИзтриванеМайонезата тепърва ще я пробвам, но исках да споделя за звука на подрънкаваща лъжичка, който се чува от блога - в такъв филм ме вкара в последния час :D Въртях се като луда, местих чашките от кафе, които съм си насъбрала около монитора :D, почти раглобих проецесора в търсене от къде идва :D Докато зацепя, че е от една от колонките и съответно от блога (понеже бях наотворила много в търсене на рецепта и не направих връзката веднага) какви ли мисли не ми минаха - от скрита камера, през полтъргайст, до проблем с главата :D Иначе, благодаря за рецептата! :D
ОтговорИзтриванеимам въпрос-къде сгреших? получи ми се рядко като вода и не може да се сгъсти :(
ОтговорИзтриване,много бавно МНОГО БАВНО/иначе се пресича/пасатора се издърпва нагоре.....долу да побелява и да усвоява постепенно олиото.
Изтриванезнам ,че трябва да е бавно и така направих. На външен вид изглежда много добре-но е течно. Благодаря за отговора .
Изтриване