Последователи

петък, 17 септември 2010 г.

ПИТКИ





Споделям това тесто защото е много хубаво и станаха страхотни неща.

Рецепта
на 1.0-1.1 кг тесто

570 гр- брашно
3гр -суха мая
8гр -сол

46гр- маргарин
70грама -захар

65грама -яйца в тесто
10гр -ванилия
255 грама много студена вода






Слагаме в купа всичко, с изключение на сол и маргарин и се разбърква около 5 минути при средна скорост . Изсипете солта , добавете маргарина и меси 10 минути при най-високата скорост, с която работи вашия миксер. Аз месих на 3 скорост. Тестото ще е много меко и много копринено, като изтеглиш с пръсти , се образува прозрачно еластично тесто прилича на стената на балон .

ето стъпка по стъпка месенето аз месих във хлебопекарнята....
това е преди да го извадя от контейнера



Едно тесто добре развито на глутен , ако тестото издърпате с пръстите си, се получава тънка еластична смес.




Сгъваме тестото няколко пъти да влезне въздух в него и доомесваме с брашънце.


сплитането на тестото




Набрашнявайте тестото да може да го обработвате защото е много меко и пухкаво.









ЕТО И ДРУГИТЕ НЕЩА КОИТО СЪМ НАПРАВЕЛА ОТ ТОВА ТЕСТО.

ПИТКИ СЪС СМОКИНИ






КАШКАВАЛКИ





РОЗИЧКИ И КИФЛИЧКИ С БЕКОН






ИЗТОЧНИК

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...