Последователи

неделя, 5 септември 2010 г.

МУСАКА



ПРОДУКТИ:
700гр-кайма смес разбита в студена вода на каша
1.500кг -картофи нарязани на купчета
1глава -кромид лук на ситно нарязан
2-домата на ситно нарязани
1голям -морков и той на ситно нарязан
1ч.л.-червен пипер
1ч.ч.-олио
кимион,чер пипер,магданоз на ситно

За заливката
500мл-прясно мляко
3-4 яйца





ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко от продуктите се слага в тава и се разбърква добре.Налива се водичка до горе но да НЕ покрива сместа.Слага се да се пече до готовност на 220градуса.
Залива се със обърканата заливка и се запича до зачервяване.

Ако искате заливката ви да е по твърда в нея добавяте малко брашно и две три супени лъжици кисело мляко.
Сервирам с кисело мляко или таратор.

2 коментара:

  1. Зиче,ще пробвам твоята рецепта.Подходяща е защото нищо не се пържи и изглежда много вкусно.То с тези болежки дето ме преследват на последък ....вече все трябва да се съобразявам с пърженото.
    Предложението ти е чудесно,благодаря! Нора

    ОтговорИзтриване
  2. НОРЧЕ и аз поради тези причини от много, много години на сурово я мятам във фурната .Да ти кажа на всички в къщи така им харесва повече от колкото пържената мусака.
    Прегръдки :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...