Последователи

неделя, 30 юни 2013 г.

БАНИЧКА НА ТИГАН



на Петя Цанкова
Много бърза и вкусна стана опитайте.
Петя благодаря за рецептата.




Необходими продукти :
10 бр. кори за баница
2-3 с.л.олио
1/2 ч.ч. вода (100 мл)
150-200 гр сирене
Начин на приготвяне:
В тефлонов тиган намазан леко с олио се слага една кора,като краищата и'излизат извън него.Намазва се леко с олио и отгоре се слага втора кора,също се намазнява( може и без).
Набират се една по една три или четири кори ,накъсват се на парчета и се слагат върху втората кора.Наръсват се с натрошеното сирене и се напръскват с водата ,смесена с олиото.По желание може да се сложи и втори ред накъсани кори -аз слагам .И пак сирене и напръскване.
Накрая се загръщат навътре краищата на първите две кори. Напръсква се отново с олио и с водата.
Тигана се покрива с капак и се слага на слаб огън да се пече баницата.Като се изпече отдолу ,с помощта на капака се обръща да се опече и от другата страна.
Изважда се върху решетка да изстине ,ако я обичате хрупкава ,или я завивате да се задуши.
Получава се една много вкусна баничка почти толкова колкото купешките,но направена с много по-малко усилия
Хапва се както топла така и студена ,с боза или айрян или чай ,зависи от вашите предпочитания !






* Вместо да се накъсат корите могат да се нагънат на хармоника или да се свият на розички,като преди това се поръсят със сирене.
*Баничката може да направи и с по-малко кори.
* По оригинал е с минерална вода ,но може също така да се използва и газирана вода ,освен чешмяна.

9 коментара:

  1. И аз я правих по тази рецепта. Много ми хареса!

    ОтговорИзтриване
  2. Зиче, чудесна е! И така апетитно се е зачервила... Чудна.
    Поздрави и хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Гледах я при Петя, но и твоята е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  4. и аз я гледам отдавна, но не се осмелявах, сега след твоята препоръка, може би!Изглежда много добре при теб , Здравче!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравче, бих я хапнала наистина всякак и топла и студена и след това бих повторила :) Невероятна вкусотия си приготвила! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно изглежда тази тиганена баничка -
    много красива, апетитно запечена и предполагам, неустоимо вкусна...
    Чудесна рецепта, Зиче и прекрасни снимки.
    Благодаря,
    хубаво, усмихнато и щастливо лято, Диана

    ОтговорИзтриване
  7. МАРИАНА,
    ГЕРИ,
    ТРАЯНА,
    СОНЯ,
    ГАБИ,
    ДИАНЧЕ,
    ИСКРЕНИ БЛАГОДАРНОСТИ МОМИЧЕТА!
    Баничката наистина е уникална за това ,че бързо се прави и е по вкусна от тези банички на баничарницата. Опитайте момичета ще се уверите сами.Аз май баница в тава вече няма да правя.:)))
    Прекрасен да е денят ви!

    ОтговорИзтриване
  8. pomislix si 4e nishto nqma da se poly4i ,oba4e stana adski vkysna blagodarq vi :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...