Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
сряда, 12 юни 2013 г.
РОЗА - КЕЙК С ТОПЛА ВОДА
Видях го във ФБ в една кулинарна група.
Рецептата е на Mima Dimitrova
МНОГО ХУБАВА МНОГОООО..
продукти за тестото
ч.ч. използвайте една и съща за всички продукти,моята беше 250мл.
ЗА ТЕСТОТО
4 -яйца
2 ч.ч.- захар
5с.л.-олио
1 ч.ч.-гореща вода
2,1/2 ч.ч- брашно на София МЕЛ
1 бакпулвер
1 ванилия
1с.л.-какао
ЗА КРЕМА
2 -жълтъка
1/2 пакетче - меко масло
1 ч.ч. -пудра захар
хубаво разбих на крем с миксера
ЗА Карамела
5с.л.-захар карамелизирах и преди да махна от огъня сложих в него парче масло.
Не знаех приготвянето как е, че само продуктите и снимка намерих, но ще ви опиша аз как го направих.
Както са описани продуктите подред започнах да ги слагам.
Първо яйцата и захарта разбих до побеляване .
После прибавих олиото ,разбих
+ горещата вода (топличка но да не пари) разбих
+ брашното в което сипах ванилията и бакпулвера и пак хубаво разбих до хомогенна смес.
В силиконова форма изсипах половината ,а другата разбих с какаото и я изсипах отгоре.
Това беше грешка че изсипах всичката смес, защото се наду толкова много ,че приля през отвора в средата.
Трябваше да отделя от сместа и да направя мъфини от него,ама като не знаех какво ще стане .
За това ви предупреждавам слагайте го във съд в който да има място да се надигне достатъчно.
Така пекох във фурната на 180 градуса.
Но като започна при мен да тече го сложих на средната решетка и включих и на вентилатор.
Така го изпекох ако че в чиния долу капеше от тестото и ставаха купчинки като мъфини и се пекоха и те
Докато се печеше кейка си разбих крема.
Когато поизстина го извадих от формата и полях с масленият крем.
Направих и карамела и също полях отгоре.
Това е с моя прословут кекс ,но трудна работа когато няма обяснения как се приготвя.
Дано да ви хареса вече с обяснение и да си го направите защото е много вкусен .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Зиче, чудесен е! Макар да е имало трудности около издирването и приготвянето му, крайният резултат си струва.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ГЕРИ И АЗ СЪМ ДОВОЛНА ВЪПРЕКИ ВСИЧКИТЕ ПРЕПЯТСТВИЯ КОИТО ИМАХ НО РЕЗУЛТАТА Е ВАЖЕН.
ИзтриванеОффф тези главни букви не ми се трият сега :)
супер е , Здравче! И аз отдавна го гледам по фейса с тази заливка, ама пусто няма кой да ме подкрепи в яденето на кексове, само аз си ги ям!Ще се облизвам по ваште!Поздрав и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеПочерпи се тогава Сонче! В къщи обожават кексове и аз все си правя като видя нещо интересно ,а този стана наистина божествен с тази заливка но беше голям зор докато го сътворя :))
Изтриванехубава да е вечерта ти СОНЧЕ!
Стените на силиконовата форма мажат ли с нещо? Имам същата и един единствен път я ползвах, но не успях да извадя печивото- беше залепнало и се разпадна :(
ОтговорИзтриванеИма ли някаква тънкост? Да се чака да изстине, или друго нещо? Аз я бракувах и прибрах в шкафа, скоро мислех да я изхвърля дори.
Мажа ги с олио и леко набрашних и като поизстина обърнах силикона на опаки и излезна цял кейка По принцип така процедирам със всички силиконови форми.
ИзтриванеОпитай и ще видиш че ще стане.В действителност е много красива формата.
Успех!
ЕЕЕхххххх,Здравче,да не казвам от кога му се каня :)))
ОтговорИзтриванеСупер розичка си спретнала!Взимам си ей онова парченце!
целувки
Ами то няма само ти да подстрекаваш със вкусотиите си яяя...:))))
ИзтриванеЦелувки и от мен!
Благодаря за съвета! Чуден ти е кейка, Браво!
ИзтриванеЕх, че вкусно и красиво! Няма случай, в който да не ме изкушиш, Здравче! След всеки твой пост преглъщам... Прегръдка и хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дани ,изчервих се :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Здравче, този кекс е уникален и така залят със сосовете, представям си колко е сочен!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мариянка ,много е хубав и с карамела остават парченца да си ги смучеш накрая:))))
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Зиче, невероятен е и красив и вкусен и сочен и неустоим!!! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКато бонбонче е бонбонче:)
ИзтриванеПрегръдки!