Видях го във ФБ в една кулинарна група.
Рецептата е на Mima Dimitrova
МНОГО ХУБАВА МНОГОООО..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXRq43niLEzQNLJcr6aEXAIxj5kJ2Yo6jU6bP70yME6dTOA4ZgjXQe1kuxQpLVTMSLEPmnOQLqhG8X_BgPFVYZE0IFDNxzxbcU8xiPOoSgQ7cW9GZV0S7V7pb_zsVBqV2lGQyZ8u51uL7u/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00388.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVQQiQexLPvTfaJVaKKUl6JcVeJsL1_hP9fRj5mXs6EiNdwodhMDTV2ur4fwf1x6uefcfYu9xCU51ZLkMPC_e-fTq-SPvzGU4SGc_tpGGwVTeRXoji1Ms0maSnc-mAthe9sHg9v_UokJwk/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00394.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJRShs7NFFgnveWZDXXadvZxs2XLsBRaplbuzdZBAw5UFh6xgZtZDRowLgY4LpSSD3He_32pRa_zn-io1tBbq9N_XqYuT8HyBBn9x_e0mzvFN38CpwzTmAwhoz_Gz6qMrgI_1En0dhH8_2/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00395.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDiif1YYQcPuSRqPpT5UWm_8ClGN6aMEeY4VnxaM0p-WUN0wp5AGQtqHsG-WCBEFLgabHJqKguWhzG0b_eu67-HNgQLR-C9orM6PW9BjK82nROtDuEEiUyWlG9hzqIyoo2qY4zLnREbyNM/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00393.jpg)
продукти за тестото
ч.ч. използвайте една и съща за всички продукти,моята беше 250мл.
ЗА ТЕСТОТО
4 -яйца
2 ч.ч.- захар
5с.л.-олио
1 ч.ч.-гореща вода
2,1/2 ч.ч- брашно на София МЕЛ
1 бакпулвер
1 ванилия
1с.л.-какао
ЗА КРЕМА
2 -жълтъка
1/2 пакетче - меко масло
1 ч.ч. -пудра захар
хубаво разбих на крем с миксера
ЗА Карамела
5с.л.-захар карамелизирах и преди да махна от огъня сложих в него парче масло.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFG4niwZP3Zyfwez9h6KBTK6RTgJT4PpKVLQOrISbM12_GPEQm2LkNThwJArrxvcNA5ULBBYR9BOX8jwYBfEpeK8tPK3sHZqGTG0juGyufbDr2v7-bQdwqYYVuPS-iezJCoe7RuvXH2ZI5/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00391.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGdJ4drO1GymI8YqqxkTCh11piO_B8z96WeWo4qKjig4Qv72TTclyXa53IRJNXhSjZNq044UGBbA0JAQPgMpT8TM1ejXVBuU3ZRBmGC634kF2KUNQHuTV3V79SOnsUDxsrblE7BR7Kk3kB/s320/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B00398.jpg)
Не знаех приготвянето как е, че само продуктите и снимка намерих, но ще ви опиша аз как го направих.
Както са описани продуктите подред започнах да ги слагам.
Първо яйцата и захарта разбих до побеляване .
После прибавих олиото ,разбих
+ горещата вода (топличка но да не пари) разбих
+ брашното в което сипах ванилията и бакпулвера и пак хубаво разбих до хомогенна смес.
В силиконова форма изсипах половината ,а другата разбих с какаото и я изсипах отгоре.
Това беше грешка че изсипах всичката смес, защото се наду толкова много ,че приля през отвора в средата.
Трябваше да отделя от сместа и да направя мъфини от него,ама като не знаех какво ще стане .
За това ви предупреждавам слагайте го във съд в който да има място да се надигне достатъчно.
Така пекох във фурната на 180 градуса.
Но като започна при мен да тече го сложих на средната решетка и включих и на вентилатор.
Така го изпекох ако че в чиния долу капеше от тестото и ставаха купчинки като мъфини и се пекоха и те
Докато се печеше кейка си разбих крема.
Когато поизстина го извадих от формата и полях с масленият крем.
Направих и карамела и също полях отгоре.
Това е с моя прословут кекс ,но трудна работа когато няма обяснения как се приготвя.
Дано да ви хареса вече с обяснение и да си го направите защото е много вкусен .
Зиче, чудесен е! Макар да е имало трудности около издирването и приготвянето му, крайният резултат си струва.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
ГЕРИ И АЗ СЪМ ДОВОЛНА ВЪПРЕКИ ВСИЧКИТЕ ПРЕПЯТСТВИЯ КОИТО ИМАХ НО РЕЗУЛТАТА Е ВАЖЕН.
ИзтриванеОффф тези главни букви не ми се трият сега :)
супер е , Здравче! И аз отдавна го гледам по фейса с тази заливка, ама пусто няма кой да ме подкрепи в яденето на кексове, само аз си ги ям!Ще се облизвам по ваште!Поздрав и хубава вечер!
ОтговорИзтриванеПочерпи се тогава Сонче! В къщи обожават кексове и аз все си правя като видя нещо интересно ,а този стана наистина божествен с тази заливка но беше голям зор докато го сътворя :))
Изтриванехубава да е вечерта ти СОНЧЕ!
Стените на силиконовата форма мажат ли с нещо? Имам същата и един единствен път я ползвах, но не успях да извадя печивото- беше залепнало и се разпадна :(
ОтговорИзтриванеИма ли някаква тънкост? Да се чака да изстине, или друго нещо? Аз я бракувах и прибрах в шкафа, скоро мислех да я изхвърля дори.
Мажа ги с олио и леко набрашних и като поизстина обърнах силикона на опаки и излезна цял кейка По принцип така процедирам със всички силиконови форми.
ИзтриванеОпитай и ще видиш че ще стане.В действителност е много красива формата.
Успех!
ЕЕЕхххххх,Здравче,да не казвам от кога му се каня :)))
ОтговорИзтриванеСупер розичка си спретнала!Взимам си ей онова парченце!
целувки
Ами то няма само ти да подстрекаваш със вкусотиите си яяя...:))))
ИзтриванеЦелувки и от мен!
Благодаря за съвета! Чуден ти е кейка, Браво!
ИзтриванеЕх, че вкусно и красиво! Няма случай, в който да не ме изкушиш, Здравче! След всеки твой пост преглъщам... Прегръдка и хубава вечер! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дани ,изчервих се :)
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Здравче, този кекс е уникален и така залят със сосовете, представям си колко е сочен!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мариянка ,много е хубав и с карамела остават парченца да си ги смучеш накрая:))))
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Зиче, невероятен е и красив и вкусен и сочен и неустоим!!! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКато бонбонче е бонбонче:)
ИзтриванеПрегръдки!