Последователи

вторник, 1 октомври 2013 г.

Пърленки







Рецептата скоро я показа Красимира Караатанасова и реших да я пробвам.
Пърленките станаха страхотни а и с чесновото масло още по вкусни.
Аз малко съм променила количеството на брашното защото на мен толкова ми отиде ,...та ето я рецептата



Продукти за тесто
500мл.- хладка вода,може и прясно мляко
1бр.-суха мая,сипах в брашното
5с.л.- олио,
1ч.л.- захар,
1ч.л.- сол,
към килограм брашно за меко тесто


чесновото масло
скилидки счукан чесън,
масло
Хубаво объркваме

Приготвяне
От продуктите за тесто омесих меко тесто.
Разделих го на 10бр топки и оставих да почине 20мин като го завих с кърпа.
Всяка топка разточих на кръгчета колкото е съда в който ще се пекат.Аз пекох в тефлонов тиган а може и на сач на плоча на камък направо върху печката или в пещ....
Пече се от едната страна докато се зачерви и се обръща от другата страна пак до зачервяване.
Когато се извади веднага намажете със чесновото масло или за тези които не обичат чесън със чисто масло.
Пърленките може да си ги направите и изпечете и да си ги държите в хладилника или фризера. Когато ви се хапват, вадите претопляте и намазвате с маслото.


3 коментара:

  1. Много любими в къщи :)
    Чудесни са, Зиче!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни са, Зиче, ароматни, топли и много вкусни! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни са, Зиче! Като че ли тук им усещъм аромата!:-))
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...