Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 27 септември 2013 г.
СИРОП ОТ ЧЕРЕН БЪЗАК - мощен еликсир за силна имунна система ,аптека за нашето здраве
Толкова много се говори напоследък за този сироп и реших да направя и аз за дечица пък и за нас дъртите да се подсилим.
Преди време направих сладко от черен бъз и много се хареса в къщи мажат си на филии та за лек не става.
Набрах още бъз и направих еликсира за лек.
Рецептата взаимствах от тук за което много благодаря на източника.
Ето информация и рецептата за сиропа и вино даже наложих ама него като стане ще покажа.
Това е най-активната част на растението бъз. Бере се в края на август или докато има плодове даже и сухи става.
Има силно антиканцерогенно (противораково) действие, укрепва организма, повишава съпротивителната му сила срещу грип и други заболявания.
***Задължително е плодовете да са добре узрели, черни.
Да не се допуска употребата на зелени и недобре узрели зърна!!!***
Рецепти
1. Сироп.
Плодът се измива добре, с вилица се отбират зърната от дръжките.
По нататък се постъпва както при приготвяне на плодови сиропи без термична обработка: нарежда се в стъклен съд (голям буркан) ред плод, посипва се със захар и така се редува плод със захар до напълване на съда (буркана), като се завършва със захар, оставя се да престои три седмици, но да не е на пряка слънчева светлина.
Прецежда се през гъста марля, като се внимава някое зрънце от плода да не попадне в прецедения сироп и да предизвика ферментация.
Препоръчва се сиропа да се съхранява в тъмни шишета, или шишетата да се увият в тъмна хартия.
Съхранява се на хладно.
Пие се по една супена лъжица преди ядене, а за деца по една чаена лъжичка, също преди ядене.
Дозата се удвоява при грипна епидемия!
2. Прецеденият за сиропа плод се изсипва в по-голям стъклен съд, залива се с вода (на един килограм плод – три литра вода). След 2-3 седмици се получава вкусно вино. Пие се по една винена чаша преди ядене на обяд и вечеря. Действа като сиропа.
ОЩЕ ЕДНА НЕВЕРОЯТНА РЕЦЕПТА СЪС СУРОВ БЪЗАК
Рецептата е от Garinka Georgieva
Бъзака се ползва за имунна система , прочиства кръвта и за хемороиди .
Приема се и във сурово състояние ето как ?
Сутрин на гладно се гълта по едно зрънце, като на всеки следващ ден се увеличава със по едно зрънце . или първият ден едно до 20- ят ден все със по едно увеличавате и трябва да глътнете вече 20 зърна за веднъж.
След това
на 21-ят ден намалявате на -19 зрънца,
22-ят ден -18 зрънца
и така стигате до 40-тият ден-1 зрънце .
Цялата процедура е 40 дневна, резултата е отличен.
Може да се повтори след 20 дни почивка и по-вече не бива .
Помага за много болести екземи, обриви, имунна система укрепване на организма и др. но трябва да се спазва рецептата точно както ви я описах задължително последователно захранване на организма Успех !!!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Аморе , сладко съм правила , сироп не , но знам че подовете на бъза са много лековити !
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за рецептата ! Чао ,мила и хубав уикенд !
Аморе, ама направи при вас сигурно има бъз ,още има плодове и са добре узрели.
ИзтриванеПрекрасна да е вечерта ти мила!
Целувки!
Преди години правих сироп от зърната на храстовидния бъз. Като го отцедих, от остатъците направих конфитюр. Сиропът ми беше много сладък, но конфитюра с удоволствие се употреби. Даваш добра идея и за вино. И трите предложения са супер!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и приятни почивни дни!
Всичко може да се направи Тили с остатъка като се изцеди ,но аз понеже правих сладко преди време реших да опитам и виното .Дано да стане :)
ИзтриванеПрекрасни почивни дни миличка!
Зиче, много интересно е отново при теб и какво по-добро от хем вкусно, хем полезно!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и бъдете здрави цялото семейство! :)
Зиче, напоследък много интересни рецепти публикуваш! Най-хубавото е, че ще са полезни на много хора. Народната медицина отдавна е доказала качествата си. Поздрави, Зиче и хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеБраво маме, домашна храна и народна медицина- страхотно съчетание, което води до по- добро здраве! целувам те*)
ОтговорИзтриванеЗдравейте, с удоволствие посещавам този блог и намирам много ценни за мен неща. Сега имам един въпрос. В момента плодовете ми бъз отлежават със захарта. Разбрах, че след прецеждането мога да използвам плода за сладко, но не зная как. Може ли да ми дадете рецепта. Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеВ раздел СЛАДКА ще намерите рецептата.
ИзтриванеНаправих си за първи път тази година сироп.Препоръчаха ми да пия,но неизвесто за мен много лошо ми става.Гадими се стомаха ми се бонтува много лошо ми става.Не съм чувала за нежалани реакции.Моля,които знае за такива да сподели.БЛАГОДАРЯ !
ОтговорИзтриванеНа мен също така ми беше първите дни ,но вече свикнах.:)
ИзтриванеПие се само по една супена лъжица сутрин, малко разхлабва . Да не си сложила зелени плодчета те са отровни и трябва само съвсем узрели да се слагат. Успех!
ОтговорИзтриванеМного добре сте отговорили ,но едва ли зелени ще сложи изришно съм писала ДА НЕ СЕ ПРАВИ!
ИзтриванеПРОСТО Е МАЛКО ПО ДЕЛИКАТНО СИРОПЧЕТО ДОКАТО СВИКНЕ ОРГАНИЗМА НИ.
Здравейте! Дайте ми съвет - може ли дете на 1.9 месеца да приема сироп от бъз? Благодаря предварително за информацията :)
ОтговорИзтриванеООООО НЕЕЕЕЕ... в никакъв случай не рискувайте за такова малко дете!
ИзтриванеПривет !
ОтговорИзтриванеКакво е съотношението плод бъз (бъзак) - захар ?!
Няма съотношение просто се реди ред бъз ред захар ...накрая със захар се завършва.
ИзтриванеПроблем ли е, че наредих плодовете със захарта в метална тенджера?
ОтговорИзтриванеЗдравейте може ли да се съхранява в пласмасови бутилки?
ОтговорИзтриванеНЕЕЕЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!!!
Изтриване