Последователи

неделя, 11 май 2014 г.

ОРИЗ СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН В ТИГАН




ПРОДУКТИ
свински джолан
1/2 пак -масло
3 супени лъжици олио
2 ч.ч.- ориз

1 връзка пресен кромид
1 настърган морков
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
, черен пипер
сол,
4ч.ч.-бульона от свареният джолан,или вода



ПРИГОТВЯНЕ
Сварете предварително джолана в херметик и обезкостете .
Приготвя се на котлона в големият тиган от цептър или ако имате друг дълбок тиган с капак.
Кромида ,настърганият морков,хубаво се задушават с мазнината под похлупак и се добавя ориза месото бульона и подправките.
Котлона е на най силното докато заври и веднага намаляваме на 1 или на най ниските градуси ,само да къкри с капака.
Като набъбне ориза един път разбъркайте за да се смесят продуктите хубаво ,а не да останат отгоре.
Когато почти ориза е усвоил бульона изключете котлона и оставете така, без да отваряте капака ,за да може ориза хубаво да си попие течността.

4 коментара:

  1. Записано! Страхотно предложение.

    ОтговорИзтриване
  2. Зичееееее, продължавай да ме дразниш с тези вкусотии и......ще ми видиш ухилената физиономия пред вратата си......Силна прегръдка
    Нора

    ОтговорИзтриване
  3. С джолани стават много вкусни ястия. Съчетала си всичко толкова апетитно!
    Прегръдка, Здравче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...