![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwD-p-SJnYGlHXBoFz0jWc4U9WQ-GwK9wUbDJDsLGCewbQi_QhQjCt2-v3wICXUpEazFJWahz_E-dnu3iXRYsMBodEmbawKOslhUJcZdiZKlJCJZwa-b1RLJ_gTp5J-_tXCXp_h2hbR819/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01390.jpg)
ПРОДУКТИ
свински джолан
1/2 пак -масло
3 супени лъжици олио
2 ч.ч.- ориз
1 връзка пресен кромид
1 настърган морков
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
, черен пипер
сол,
4ч.ч.-бульона от свареният джолан,или вода
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9qILNdv8ev_0IkEOmVXP3ZodMlm_bgjz-JYIe5KaJ9FW_FDiHrY-YbSGdjJPI7UglcQ-xc_AlefpFLTZZS3eUeH-cQ2JSfgKHXbhUH9QWNTjjSeYod4eyR3Jf8O5xeR6K3NzDJoGST3dL/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01385.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ
Сварете предварително джолана в херметик и обезкостете .
Приготвя се на котлона в големият тиган от цептър или ако имате друг дълбок тиган с капак.
Кромида ,настърганият морков,хубаво се задушават с мазнината под похлупак и се добавя ориза месото бульона и подправките.
Котлона е на най силното докато заври и веднага намаляваме на 1 или на най ниските градуси ,само да къкри с капака.
Като набъбне ориза един път разбъркайте за да се смесят продуктите хубаво ,а не да останат отгоре.
Когато почти ориза е усвоил бульона изключете котлона и оставете така, без да отваряте капака ,за да може ориза хубаво да си попие течността.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwrfDxsOmZoB-8GcyvYKBhHvBD9g2K4X_RB0dQEtPK2U00cH-jrgFhqsWE5R_2Ta2eklBO1blaHCbjGt0URI-D1I4FuAw9CbV92sTufthz-xhKdwOhegsygcCQ2YA2sU9HJKwJMpWPZfLb/s640/%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B01388.jpg)
Записано! Страхотно предложение.
ОтговорИзтриванеЗичееееее, продължавай да ме дразниш с тези вкусотии и......ще ми видиш ухилената физиономия пред вратата си......Силна прегръдка
ОтговорИзтриванеНора
С джолани стават много вкусни ястия. Съчетала си всичко толкова апетитно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Здравче!