Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
неделя, 11 май 2014 г.
ОРИЗ СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН В ТИГАН
ПРОДУКТИ
свински джолан
1/2 пак -масло
3 супени лъжици олио
2 ч.ч.- ориз
1 връзка пресен кромид
1 настърган морков
1 връзка пресен джоджен
1/2 връзка магданоз
, черен пипер
сол,
4ч.ч.-бульона от свареният джолан,или вода
ПРИГОТВЯНЕ
Сварете предварително джолана в херметик и обезкостете .
Приготвя се на котлона в големият тиган от цептър или ако имате друг дълбок тиган с капак.
Кромида ,настърганият морков,хубаво се задушават с мазнината под похлупак и се добавя ориза месото бульона и подправките.
Котлона е на най силното докато заври и веднага намаляваме на 1 или на най ниските градуси ,само да къкри с капака.
Като набъбне ориза един път разбъркайте за да се смесят продуктите хубаво ,а не да останат отгоре.
Когато почти ориза е усвоил бульона изключете котлона и оставете така, без да отваряте капака ,за да може ориза хубаво да си попие течността.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Записано! Страхотно предложение.
ОтговорИзтриванеЗичееееее, продължавай да ме дразниш с тези вкусотии и......ще ми видиш ухилената физиономия пред вратата си......Силна прегръдка
ОтговорИзтриванеНора
С джолани стават много вкусни ястия. Съчетала си всичко толкова апетитно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, Здравче!