Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
петък, 30 май 2014 г.
Туршия от пресен чесън с джанки,копър ..... без стерилизиране
Сега е моминта на тази невероятна чеснова трушия.
Много е хубава не веднъж съм я правила но не знам защо не съм я записала в блога.
Сега поправям грешката си като ви предложа моята рецепта.
ПРОДУКТИ
чесън оформил вече скилидките
сол
оцет
захар
джанки по желание
копър
зърна чер пипер
ПРИГОТВЯНЕ
Взех млад чесън току що оформил главичките си.
Отрязах стеблото от главата, почистих от коренчетата, обелих горните обвивки , измивате го.
Измих копъра и джанките.
Напълних бурканите с чесъна джанките и помежду тях няколко стръка копър добавих и по няколко зърна черен пипер.
Единият буркан напълних до средата с вода и премерих в мерилка колко вода ми трябва.
Примерно:7 буркана ще правя, и слагам 3 буркана и половина вода
Сметнах колко буркана са и сложих за всички ,по половин буркан вода в една тенджера.
Към водата прибавих оцет,сол,захар на вкус ... за 7 буркана с винт ми отиде едно шише 700мл. оцет на Перущица 6% другото на вкус.
Заврях марината и оставих да отдъхне за 10 мин.
С нея залях чесъна и затворих с капачките от топлото да се вакумират.
Прибрах в избата на рафтовете.
Това еее ....на есен ще си хапваме сладко, сладко хрупкави чесънчета!!
Първите дни капачките на бурканите могат да ви се надуят .....така стават докато ферментира и после си се оправят,
само ако сте го препълнили буркана не е добре, защото ще почне да тече.
Също така, може да прибавите по желание и по един аспирин преди да затворите капачката.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Нещо, което ще пробвам да направя у дома :-)
ОтговорИзтриванеacupofteiated ще ви хареса със сигурност!
ИзтриванеЗдравче, много добре си направила, че си качила рецептата! Сега си я преписвам, за да я направя!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер!
Тиле, невероятни са чесънчетата ,едни такива хрупкави невероятни!!!
ИзтриванеПрегръдки!
Отдавна търся рецепта за тази вкуснотийка. Имам едно питане - с вода се пълнят всички буркани и към това ли количество се прибавя оцета?
ОтговорИзтриване