Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 27 май 2014 г.

Баница със спанак ,зелен кромид и извара във форма за кекс и баница в тиган




С един пакет кори направих две баници в тиган и останалите във формата за кекс.

продукти :
1 пакет кори за баница да не са от дебелите аз използвах Фамилия
олио

За плънката
1 ч.ч.- прясно мляко (150 мл)
2-3с.л.-кисело мляко
300 гр -извара
200гр- спанак
2 стръка пресен кромид
4 -яйца
сол
1к.ч-олио


Начин на приготвяне:
Най напред си направих плънката като всичко обърках в една купа.

За баничката на тиган-



В тефлонов тиган намазан с олио се слага една кора,като краищата и'излизат извън него.
Намазва се леко с олио и отгоре се слага втора кора.
Набират се една по една три или четири кори ,накъсват се на парчета и се слагат върху втората кора.
Наръсват се с част от плънката .
Поставя се втори ред накъсани кори .
И пак плънка.
Накрая се загръщат навътре краищата на първите две кори.
Напръсква се отново с олио .
Тигана се покрива с капак и се слага на слаб огън да се пече баницата.



Като се изпече отдолу ,с помощта на капака се обръща да се опече и от другата страна.
Изважда се върху решетка да изстине ,ако я обичате хрупкава ,или я завивате да се задуши.





За баницата във формата за кекс-



Намаслява се формата нарежда се двойна кора и натрошени или нагънати кори в средата.



Поръсих с плънка ,пак кори пак плънка докато свършат корите.
Накрая загърнах краищата на най долните кори.
Сложих във фурната да се пече на 200 градуса до готовност.
Не трябва на силно да се пече, за да не остане сурово!






БЪРЗО,ЛЕСНО ,ВКУСНО, за домакини работещи които за нула време си спретват зелена баничка.

6 коментара:

  1. Това е някаква страхотна съботна закуска или делнична вечеря. Поздрав, Зиче!

    ОтговорИзтриване
  2. Веднъж правих нещо подобно,но вътре не ми се изпече.Виждам че тук е екстра...
    Хубав ден ,Зиче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живеее, на много слабо се пече пиле за да се изпече хубаво иначе наистина не става!

      Изтриване
  3. И двата идеи ми допадат, остава само да ги изпробвам!
    Прегръдка, Здравче!

    ОтговорИзтриване