Последователи

събота, 24 май 2014 г.

ПАЛАЧИНКИ С КАЙМА НА ФУРНА





Мили приятели последователи и четящи в моя блог!
Вече по рядко публикувам ,поради простата причина ,че съм се захванала с няколко работи и нямам физическата възможност да смогна и за блога.
Тъжно ми е също така ,че не мога да следя и блоговете които харесвам ,а да не говоря и да коментирам. За това на блогърите ,искрени извинения от мен ,че не мога да ги посетя НО!!! .., си ви обичам и ви мисля ...да знаете!!!

Онзи ден мярнах тази рецепта която искам да ви представя, ето тук при Кремена Русева и идеята страшно много ми хареса.
Направих я за рожденият ми ден и гостите бяха възхитени от вкуса и идеята за направата.
Благодаря Кременче ,много ни хареса! Вече си в списъка на любимите ми блогове!




Ето оригиналната рецепта като в нея ще добавя това което аз съм допълнила.


За палачинките (от тези продукти излизат 14-15 палачинки в тиган 28 см):

3 яйца (ако са по-дребнички, слагам 4)
1 1/2 ч. ч. брашно
500 мл. прясно мляко
/аз добавих щипка сол,1с.л. олио/

За пълнежа:

1 глава лук
2 скилидки чесън
400 гр. кайма
2-3 гъбки (по желание) /аз сложих гъбки/
сол,
черен пипер,
1 ч. л. кимион,
чубрица
200-300 гр. настърган кашкавал
/олио за пържене/


За сос Бешамел

50-60 гр. масло (2 с. л.)
50-60 гр. брашно
500 мл. прясно мляко

Всичко е съвсем ясно. Правим си палачинките.

За сос Бешамел съм обяснявала – един от най-лесните сосове и отнема 3-4 минути. Брашното се запържва в разтопено масло за не повече от минута.
 Налива се студено прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
 Ври 4-5 минути, докато се сгъсти при непрекъснато бъркане.



В друг тиган запържвам лук и чесън, към които добавям каймата и размачквм, докато стане на трохи.
/Аз леко я размачквам с вода и като я сипя да я пържа и бъркам тя сама става на трохи/
Пържа, докато се изпари всичката влага и остане на мазнина.
Пълня палачинките като слагам по 1-2 с. л. от каймата, малко настърган кашкавал и 1-2 с. л. бешамел, а после загъвам като пакетчета.



Подреждам плътно в /намаслена/ тавичка.
Върху всяка слагам парченце домат, поръсвам с кашкавал и поливам с бешамел, ако ми е останал, но обикновено си предвиждам 2-3 с. л. които да сложа отгоре.

Добавям 1 кафяна чашка вода и запичам в загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Толкова му трябва на кашкавала да се запече, а на пълнежа да се обедини и да стане една разкошна вкусотия.



Всеки един от елементите може да бъде приготвен предварително (дори и от предния ден) и сглобяването да стане преди вечеря.
Аз понякога си подготвям палачинките в тавата, загъвам ги с фолио и ги оставям в хладилника до вечерта.
Добавям им доматите и кашкавала непосредствено преди запичане, но ако имам гости, тази предварителна подготовка ми спестява стоене в кухнята.
/Аз също така направих от вечерта си направих палачинките и,каймяната смес и сос бешамела....  завих ги в палачинките по начина описан по горе от Кременка и в хладилника докато да ги приготвя за гостите/





5 коментара:

  1. Зиче, благодаря ти!
    За мен е огромна привилегия и чест, че си нагостила близките си за такъв специален празник с моята скромна идейка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кременче, много съм ти благодарна защото се подготвих от предишният ден и ми беше лесно и бързо. Гостите много го харесаха ,благодаря още веднъж мила!!!

      Изтриване
  2. Страхотна идея за нещо вкусно и лесно! Успешно си се отчела пред гостите!
    Отсъствието ти се усеща, но ще дойде време и ще наваксаш! :)
    Приятна вечер, Здравче!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са, Зиче! Честит празник!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...