Последователи

понеделник, 9 юни 2014 г.

Грис халва





ПРОДУКТИ
2 ч.ч. грис
1/3 ч.ч. олио

ЗА СИРОПА
3ч.ч. захар
4 ч.ч. вода
70 г масло
ванилия

стафиди,сушени боровинки ,орехи,/и други сушени плодове по желание може да добавите/




ПРИГОТВЯНЕ
Гриста запържих на сухо до златисто.
Прибавих олиото и обърках хубаво но не на котлона а настрани.
Захарта ,маслото,ванилията и водата кипнах да стане сироп.
Преди да сваля от огъня прибавих сушените плодове.
Захарният сироп постепенно сипвах в запържената грис като непрекъснато бърках докато се сгъсти.
Прибавих счуканите на ситно орехи и обърках.
Изсипах в подходящ съд и изравних.
Оставих похлупена докато хубаво се стегне.
Режа на форми по желание.
Може да се гарнира с канела .

9 коментара:

  1. Оох, Зиче, колко обичам, само да знаеш! А колко рядко се сещам да си направя... Хубаво припомняш. :)
    Прекрасно ти се е получила, да ти е сладко!
    Поздрави сърдечни и хубав ден. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, и ние го обичаме много ,но рядко се сещам да го правя,даже и в блога нямам тази рецепта та се сетих да я публикувам за хората които не са си правили.
      Прегръщам те миличка!

      Изтриване
  2. Зиче,изглежда много вкусна.Грис-халвата често присъства и на нашата трапеза.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бойче вкусно та вкусно ти знаеш щом често го ядете.:)

      Изтриване
  3. Зиче, изглежда много вкусно. Не съм приготвяла никога, но скоро ще дойде и този момент, и ще се възползвам от рецептата ти. Поздрави и благодарности за споделеното!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, току що пак правих защото много им хареса за това горещо ти препоръчвам направи го с повечко стафиди и орехи и ще видиш как ще се облизват като котараци от вкусотията. :) Прегръдки!

      Изтриване
  4. С канела я обичам и аз :)! Аморе, бих хапнала от твоята с удоволствие!
    Прегръдка голяма и сърдечна , мила приятелко:*!

    ОтговорИзтриване
  5. Ех, че хубава идея! Не съм хапвала грис халва цяла вечност. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Havent made thisf or ages but I know and as can be seen in your recipe its scrumptiously delicious!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...