![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhN9Rml3RzOhkWcM7Wf82RxlGEXcR2Ln1WGkb5miZRvZbhH-OsaVRLY5tg2au7eoCs0qh1jnzsMGBOGj41BsLKLLFAS_J1MDsHpboYvxHLFJQg7vPWmghQncR_qJccRYtopI8-SoODfieI/s640/IMG_20180717_122009.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnDBkOeM5Tnftgm7TdNBHeHKqTZ-LobR-SCeSPywz4GXB51B3Son5GqU6ytattdHSiNxEJbkP-Lm3jvckOeM4e-7N-023nDgwgyGO1omrw2-lL3sTN-xMyuLC37Bfb3vWlbm0b3OvkwBg/s640/IMG_20180717_121840.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJVuMc1RmyWJuN0_nTyUgZ20CgA1no9587-6jOA6mI8ZLjgw_G4YnqpHLYIMlWdTQzoeGuYkKJ6MX-CIo0H2zH3eLu2Rn2Jzxu_eBE0anizoms_TGQiZNW2z7JaT-ioUFik8HyXepfDJI/s640/IMG_20180717_121217.jpg)
ПРОДУКТИ
2 ч.ч. грис
1/3 ч.ч. олио
ЗА СИРОПА
3ч.ч. захар
4 ч.ч. вода
70 г масло
ванилия
стафиди,сушени боровинки ,орехи,/и други сушени плодове по желание може да добавите/
ПРИГОТВЯНЕ
Гриста запържих на сухо до златисто.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj42dwLRZJGlr6FCPms-KHa437Nf1kuysifM9p_keZsGMx96YgJYA9ZPG75FvMfeMSntgrDUyDur5UVZ1lz3k6hPwPc8PJblXeQUdp6snxSrQmHDE6VsO5f1KdBYdpYgtwfd5V5FVXr7O0/s400/IMG_20180717_113508.jpg)
Прибавих олиото и обърках хубаво но не на котлона а настрани.
Захарта ,маслото,ванилията и водата кипнах да стане сироп.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhj2f30Evp0StoCEhlRz_6ARQr5CSpno8AoJK5oCkzEQM7a567KE-gXnvJZ9BMMp4d9cvJAPCaK38DCaevDB6YSCxdxOPrh0zIr4SXcdzJO5LCoeFhiIG3PWCsaeB7YRo0izuwinpboiU/s400/IMG_20180717_113512.jpg)
Захарният сироп постепенно сипвах в запържената грис като непрекъснато бърках докато се сгъсти.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMrchnzKV6Rk6XtgmzuukZjujTFo_Tj3N0DtsUAO4P0yzBM8pOkOGQYVqyt3yi0CMK_VOv_wUn_LrGXQElrGPNSPpTeOebd0TgdV-ZiXWEoAnDQ3OkxFW9IN4XarKN2ehsbdUiz80XLbc/s400/IMG_20180717_113941.jpg)
Изсипах в подходящ съд и изравних.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7WMphnZbpYOierYe0nqTjx-lXPA6Ou_gsK8wQ0g_2Ve2EHb6TVrk7URaRFbhmekLh9fByTS2Z4GIYH314STrNbFUe0l52DsG1gb1F6qXj8X-7y9xKJnZy4ssBFNjTJvZQLuqdXCygkQk/s400/IMG_20180717_114458.jpg)
Поръсих сухите плодове на ситно нарязани,счуканите орехи и малко настъргах шоколад.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqxuA4vhldBHFD-1sK3Im9ZImzU3YIsvlEpX9TmBFWsShSSM64wTzJIqr0xvEKqDQTWr7AG5cHIsSZgJZ_vXQnlRnqu_AZk4WjsS9oXpqy2oW5x7WeO1iupDfVUHEY8NJAcRMeovp2I1E/s400/IMG_20180717_121257.jpg)
Оставих похлупена докато хубаво се стегне.
Режа на форми по желание.
Може да се гарнира с канела .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtOYpz6IbrZQFDTo5d7JGyUemPNBWz5oR-PPpa7qIHyWon8fzE3A1tJrcfwZ11eIVy-KgnejCqQkLqDXNSmBRfI2iH0joPwtPFxuihS8VxHzK-32d31zetpiINDGURv_ZrINAtX6Gd0sM/s320/IMG_20180717_121901.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwSb3f3cZj0o80bJpU9AtooTxHfDDPIqt-sIK9xM_w4UwKHN3-p0GIHZcH3K9PMA5S9Qtv4WcLFpiZzwH7UfDX3t_bIaZ2tDzQ0jx5kdR7s1n49vDzoiCWgtekhnMiOnJDm8P41LGqaXE/s320/IMG_20180717_122029.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8UOuIQ5WVRgdQOll4ECkZvFdqPsvsXC8vn1gp9EHLXdxNtyO-cJ6oBjsXJlXu7HcxdE3O8wa_TSdpPCZAOc177Sj-bZ0dNU5y9V6_cecltgMeyiztm_3zhCVHmA3Z2SVw0O56ltl7Sb0/s640/IMG_20180717_122115.jpg)
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Оох, Зиче, колко обичам, само да знаеш! А колко рядко се сещам да си направя... Хубаво припомняш. :)
ОтговорИзтриванеПрекрасно ти се е получила, да ти е сладко!
Поздрави сърдечни и хубав ден. :)
Гери, и ние го обичаме много ,но рядко се сещам да го правя,даже и в блога нямам тази рецепта та се сетих да я публикувам за хората които не са си правили.
ИзтриванеПрегръщам те миличка!
Зиче,изглежда много вкусна.Грис-халвата често присъства и на нашата трапеза.
ОтговорИзтриванеБойче вкусно та вкусно ти знаеш щом често го ядете.:)
ИзтриванеЗиче, изглежда много вкусно. Не съм приготвяла никога, но скоро ще дойде и този момент, и ще се възползвам от рецептата ти. Поздрави и благодарности за споделеното!
ОтговорИзтриванеГаби, току що пак правих защото много им хареса за това горещо ти препоръчвам направи го с повечко стафиди и орехи и ще видиш как ще се облизват като котараци от вкусотията. :) Прегръдки!
ИзтриванеС канела я обичам и аз :)! Аморе, бих хапнала от твоята с удоволствие!
ОтговорИзтриванеПрегръдка голяма и сърдечна , мила приятелко:*!
Ех, че хубава идея! Не съм хапвала грис халва цяла вечност. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеHavent made thisf or ages but I know and as can be seen in your recipe its scrumptiously delicious!
ОтговорИзтриване