Последователи

вторник, 22 юли 2014 г.

Мекиците на Иван Пейчев



При Ванката ги видях в неговият блог  "Добър апетит с Peych!"  
Благодаря за невероятните мекички Ванка .
Обожавам да влизам при теб, защото много неща може да научи човек!



Ето рецептата натюр.

Продукти:
Около 500-550гр.- брашно,
1 - яйце,
1/2 ч.л.- захар,
1/2 ч.л.- сол,
1/2 ч.ч - смес от прясно мляко и вода,
200гр. - кисело мляко,
1/2 ч.л. - сода бикарбонат,
20гр.- прясна мая./или 1пакет суха -7гр./

олио за пържене

Начин на приготвяне:
Прясната мая се размива в малко топло прясно мляко и захарта.
От всички продукти се омесва тесто.
Содата се слага в киселото мляко да се угаси и след това в брашното.
Омесеното тесто трябва да престои 10-12часа в хладилник.
Най-добре е да се замеси вечерта и на сутринта е готово.
Тестото издържа няколко дена в хладилник.
Пържат се в олио.


8 коментара:

  1. Браво на майсторката! И благодаря за доверието!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ванка ,много сполучлива рецепта.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Чудесни са тези мекици. Майка ми ги приготвя често по тази рецепта като понякога в сместа добавя и 200 г настъргано сирене - стават неустоимо вкусни особено, ако сиренето е домашно козе...
    Благодаря,Зиче, че ми напомни да ги приготвя и аз утре за закуска.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, ще опитам и със сиренце непременно мила! :)

      Изтриване
  3. I call this kind of dough, " crazy dough" and is so versatile that you can make anything from it; bread, rolls. Yours looks so yummy.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Зори! Наистина ,че тестото е лудо особено в хладилника когато е :)))

      Изтриване
  4. И аз много харесвам предложенията му. Страхотни мекички, Зиче, такива пухкавелки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...